Basarili Çalismalar Imza Atan Tarim Il Müdürlügü, Vali Tavli'yi Agirladi

Turizmin göz bebegi Mugla’yi uyguladigi projelerle ‘tarim sehri unvani kazandiran Mugla Tarim ve Orman Il Müdürlügü, Mugla Valisi Orhan Tavli’yi agirladi. Müdürlügün yeni hizmet binasinda incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavli’ya Il Müdürü Baris Saylak son 6 ay içerisinde gerçeklestirdigi projeler hakkinda bilgi verdi. Mugla’nin tarimda da öncü bir kent olma yolunda hizla ilerledigini görmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Tavli, Il Müdürü Baris Saylak ve ekibine tesekkür etti.

Basarili Çalismalar Imza Atan Tarim Il Müdürlügü, Vali Tavli'yi Agirladi
Turizmin göz bebegi Mugla’nin dogal ve kültürel varliklarinin yaninda iklim ve bitki örtüsünün yaninda verimli topraklari ile önemli bir tarim sehri oldugunu belirten Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak, Vali Tavli’ya projelerin gerçeklesmesinde verdigi destek ve katkilardan dolayi tesekkür etti.

Su anda bir çok proje üzerinde çalismalarin devam ettigini ancak; çevreyi korumak amaciyla ‘Bitki koruma ürünleri ve gübre ambalaj atiklarinin bertaraf edilmesi’ projesi ile ‘Hayvancilik isletmelerinde hastaliklardan ari isletme modülü’ projesi ve ‘Seydikemer tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’ projesinden söz eden Mugla Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak, “Su anda ilimizde yaklasik 300 bin büyükbas ve 532 bin küçükbas hayvan varligina sahibiz. Ilimizde hayvancilik sektörü her geçen gün gelisiyor. Seydikemer’de 1200 dekar alanda 40 bin büyükbas hayvanla olusturacagimiz süt isletmeciliginde 2 bin 500 kisiye istihdam olusturmayi hedefliyoruz. Proje içerisinde yem fabrikasi ve biyogaz tesisi de yer aliyor. Bu projenin ayni zamanda örnek olacagini ümit ediyoruz” diyerek desteklerinden dolayi Vali Orhan Tavli’ya tesekkür etti.

Kurumun yeni binasinda daha güzel bir çalisma ortaminda daha büyük projelere imza atacagina inandigini belirten Vali Orhan Tavli, Mugla’nin gelisip kalkinmasinda önemli rol oynayacak çalismalara imza atan Tarim Il Müdürlügü çalisanlarina tebrik etti.
Kaynak: İHA