Bakan Varank, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Minnihanov Ile Görüstü Açiklamasi

'Tataristan'in burada yapmayi planladigi yatirimlar ve ülkelerimiz arasinda imzalayacagimiz is birligi anlasmalariyla çok daha saglikli ve basarili ekonomik neticeler elde edecegiz'.

Bakan Varank, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Minnihanov Ile Görüstü Açiklamasi
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bir araya geldi.

Minnihanov, JW Marriott Hotel'de gerçeklesen görüsmede, dün yaptiklari ziyaretlere isaret ederek, misafirperverligi için Varank'a tesekkür etti.

Türkiye'deki temaslarinda verimli görüsmelere imza attiklarini söyleyen Minnihanov, ortak projelerin gerçeklestirilmesinden duydugu heyecani dile getirdi.

Minnihanov, Rusya'nin en büyük agir ticari araç üreticisi Kamaz'in projeleri üzerinde çalistiklarina deginerek, Türkiye'nin de otomotiv yan sanayisi alaninda önemli isler yaptigina dikkati çekti.

Bakan Varank da 2019'da Tataristan'i ziyaret ettigini animsatarak, dün de dolu bir program gerçeklestirdiklerini söyledi.

Tataristan Cumhuriyeti ile Türkiye'nin tarihi, kültürel baglari oldugunu vurgulayan Varank, "Bu tarihi ve kültürel baglari ekonomik alanda da gelistirmeye devam etmek istiyoruz. Dis ticaret hacmimiz 360 milyon dolar seviyesinde olsa da Türkiye'nin çok önemli üreticilerinin Tataristan'da büyük yatirimlari var. Türk firmalarinin Tataristan'daki yatirimlari 2,5 milyar dolar seviyesinde ve bu Rusya'daki tüm Türk yatirimlarinin 4'te 1'ine tekabül ediyor." diye konustu.

Varank, karsilikli yatirimlari artirarak ekonomik baglari da kuvvetlendirme temennisinde bulunarak, "Bugün imzalayacagimiz anlasmalarla ilgili dünkü programimizda hem GEBKIM Kimya Ihtisas OSB hem de Bilisim Vadimizi tanittik. Tataristan'in burada yapmayi planladigi yatirimlar ve ülkelerimiz arasinda imzalayacagimiz is birligi anlasmalariyla çok daha saglikli ve basarili ekonomik neticeler elde edecegiz." dedi.

Konusmalarin ardindan görüsme basina kapali devam etti.
Kaynak: AA