Bakan Selçuk, Ankara Masal Evi'nin Açilisina Katildi

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Anadolu Masallar Projesi kapsaminda açilan Masal Evleri’ni çok önemsedigini belirterek, "Masallarla birlikte çocuklarla olan bagimizin güçlendigini ve büyüklerimizin yasadiklarini ve yaptiklarini çok daha iyi hissettigimizi görüyoruz. Çocuklara degerler ve kültür nasil aktarilmali sorularinin cevabi tam olarak Masal Evleri’nde yatiyor" dedi.

Bakan Selçuk, Ankara Masal Evi'nin Açilisina Katildi
Bakan Selçuk, kültürel mirasi yasatmak adina Milli Egitim Bakanligi tarafindan yürütülen Anadolu Masallari Projesi kapsaminda Ankara Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Keçiören ilçesi Vatansever Sehit Tümgeneral Aydogan Aydin Egitim Kampüsü’nde açilan Ankara Masal Evi’nin açilis törenine katildi.

Törene Bakan Selçuk’un yan sira Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Ankara Il Milli Egitim Müdürü Turan Akpinar, Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürü Adnan Boyaci da katildi.

Proje kapsaminda yaklasik 300 bin ögretmen Masal Anlaticisi Sertifikasi Programi’na davet edildi. Yaklasik 200 bin masal kitabi dagitilarak, sosyal medya platformlari kurulup yaklasik 30 milyonun üzerinde izlenme saglandi. 30’a varan Masal Evlerinin 15 tanesi bu yil içerisinde Türkiye’nin farkli noktalarinda açildi. Proje kapsaminda egitim alan ögretmenler her hafta 3 milyon çocuga masal anlatiyor.

“Türkiye’de Masal Evleri ile ilgili masalsi bir dönüsüm olusturacagiz”

Masal Evi projesinin geçmisten gelecege kültürü ve masallari aktardigini belirten Bakan Selçuk sunlari kaydetti:

“Masal Evleri’ni çok önemsiyorum. Çünkü çocuklarimizla gerçekçi bir bag kurabiliyoruz. Bunun yol açtigi yansimalari gördükçe yaptigimiz bütün projeler içerisinde bu Masal Evleri çok özel bir yere sahip oluyor. Çünkü 300 binden fazla ögretmenimizin Anadolu ve Dede korkut masallarini ögrenmis olmasi, evrensel masallarla tanismis olmasi, drama ile destek almis olmalari, bütün ögretmenlerin Anadolu kültürü ile yeniden tanismis olmasi ve somut olarak da bunun karsiligini bulmasi anlamina geliyor. Iste tam da bu nedenle ögretmenlerimizin masallari ögrenirken kendi evlerindeki çocuklara da bu masallari anlatmalari, derslerini sunarken masal tadinda derslerini sunmalari için de bir firsat olusturuyor. Bütün bu sebeplere baktigimizda çocuklarimizin, ögretmenlerimizin Masal Evleri’ndeki duruslari, oturuslari, gülümsemeleri bambaska bir duygu uyandiriyor bizde. Orada olmaktan ne kadar mutlu olduklarina tekrar tekrar sahit oluyoruz. Ben bu büyük emek ve yolculugun içerisinde basta ögretmenlerimiz olmak üzere bütün çocuklarimizin da katkisi oldugunu düsünüyorum. Ögretmen Yetistirme Genel Müdürlügümüzün UNESCO’nun katkisi ile ortaya koydugu bu çabalari daha da büyütecegiz ve tüm Türkiye’de Masal Evleri ile ilgili masalsi bir dönüsüm olusturacagiz. Çünkü masallarla birlikte çocuklarla olan bagimizin güçlendigini ve büyüklerimizin yasadiklarini ve yaptiklarini çok daha iyi hissettigimizi görüyoruz. Çocuklara degerler ve kültür nasil aktarilmali sorularinin cevabi tam olarak Masal Evleri’nde yatiyor. Çocuklarimizin masal tadinda bir egitim ve terbiye süreci içerisinde yasamalarina katki saglamis oluyoruz.”
Kaynak: İHA