AK Parti'li Kavuncu, Srebrenitsa Katliamini Bir Kez Daha Lanetlediklerini Söyledi

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, "Insanlik tarihinin en karanlik sayfalarindan biri olan Srebrenitsa katliamini bir kez daha lanetliyoruz, hayatini kaybeden masum Bosnali kardeslerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah bir daha hiçbir insana, topluma, millete böyle bir aciyi yasatmasin." dedi.

Kavuncu, AK Parti'li bazi milletvekilleriyle Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Srebrenitsa katliaminin, 2. Dünya Savasi'ndan bu yana Avrupa'da gerçeklesmis en büyük toplu insan kiyimi ve 27 Haziran 2017 tarihinde Lahey Adalet Divani'nda tescillenmis bir soykirim oldugunu belirtti.

Srebrenitsa'nin, Avrupa'nin kanayan yarasi oldugunu dile getiren Kavuncu, "Dünyanin neresinde yapilirsa yapilsin insanliga karsi islenen suç; kimligi, cografyasi ne olursa olsun hiçbir zulüm, soykirim asla kabul edilemez. Zira masum bir insani katletmek bütün insanligi katletmek gibidir." diye konustu.

Kavuncu, yeryüzündeki bütün katliamlara, zulümlere "dur" diyebilmenin bütün bir insanlik için ortak sorumluluk oldugunu ifade ederek, bu anlayisla dost Karadag Parlamentosu'nun Karadag Bosnak Partisi'nin girisimi ile bu soykirimin taninmasi ve inkarinin cezalandirilmasina iliskin yasa tasarisini 16 Haziran 2021'de oy çokluguyla kabul ettigini kaydetti.

Karadag Parlamentosu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Kurbanlarini Anma Günü olarak ilan ettigini de dile getiren Kavuncu, dost ve kardes ülke Karadag'in tüm insanligin yapmasi gerekeni en önce yaparak tarihi bir görevi yerine getirdigini kaydetti.

Kavuncu, bunun örnek bir karar oldugunu belirterek, "Insanlik tarihinin en karanlik sayfalarindan biri olan Srebrenitsa katliamini bir kez daha lanetliyoruz, hayatini kaybeden masum Bosnali kardeslerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah bir daha hiçbir insana, topluma, millete böyle bir aciyi yasatmasin." diye konustu.

Kaynak: AA