Yildirim Belediyesi Is Sahibi Yapiyor

Yildirim Belediyesi, hem is arayanin, hem de isverenin yüzünü güldürüyor.

Yildirim Belediyesi Is Sahibi Yapiyor
Yildirim Belediyesi, ilçeyi sosyo ekonomik yönden gelistirmek amaciyla önemli projelere imza atiyor. 2019 yilindan bu yana issizlik problemine çözüm bulmak amaciyla çalismalar yürüten Yildirim Istihdam Merkezi, 5163 kisinin ise yerlestirilmesine öncülük etti ve 519 engelli bireyin de istihdamini sagladi. 2021 yilinda ise Yildirim Istihdam Merkezi’ne basvuran 7567 kisinin 1252’si ise yerlestirilirken 190 engelli bireyin is sahibi olmasina destek saglandi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) ve ISKUR is birligi ile çalismalarini sürdüren Yildirim Belediyesi, is sahibi olmak isteyenlerle çalisanlar arasinda köprü vazifesi görüyor. Ise alimlarin yani sira istihdami artirmak amaciyla mesleki egitimleri de hayata geçiren Yildirim Belediyesi, “Destekli Istihdam Modeli” ile basta is arayan engelli bireylere yönelik olmak üzere, ise uyum egitim programlari ile ‘Is Koçu Yetistirme Programi’ uyguluyor. “Mesleki ve Teknik Egitim Modeli” ile gençlerin ve kadinlarin istihdamina öncülük ederek nitelik kazanmasina katki sagliyor. “Fason Çalisma Modeli ve Ise Uyum Modeli” ile kursiyerlere fason egitimi vererek vasif kazanmasini destekleyen Yildirim Belediyesi, otomotiv tekstil ve makine sektöründe isim yapmis fabrika sistemine sahip firma ziyaretleri de gerçeklestirerek isin niteligini ögrenen kursiyerlerin ise alinmasi için de kapilar açiyor.

Yildirim Istihdam Merkezi’nin meyvelerini vermeye basladiginin altini çizen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bizler Yildirim Belediyesi olarak is arayan hemsehrilerimize is imkâni saglamak adina ciddi çalismalar gerçeklestiriyoruz. Önce teknik egitimler veriyor sonra da ise yerlestirilme asamasinda onlara destek oluyoruz. Yildirim Istihdam Merkezi’miz açildigi günden bu yana binlerce hemsehrimiz nitelikli hale gelerek is buldu. Bu vesileyle hem is arayan vatandasimizin yüzünü güldürüyor hem de üreticilerimizin aradigi nitelikli is gücü ihtiyacini da karsilamis oluyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA