Vali Su, TÜIOSB Santiye Alaninda Incelemelerde Bulundu

İçel Valisi Ali Ihsan Su, Tarsus Tarimsal Ürün Isleme Ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin (TÜIOSB) Mütesebbis Heyet Toplantisina baskanlik etti, toplanti sonrasi sahada incelemelerde bulundu.

Vali Su, TÜIOSB Santiye Alaninda Incelemelerde Bulundu
TÜIOSB idari binasinda düzenlenen toplantiya, Tarsus Kaymakami Kadir Sertel Otcu, TÜIOSB Yönetim Kurulu Baskani Gül Akyürek Balta ve mütesebbis heyet üyeleri katildi.

Bir önceki toplantida alinan kararlarin gözden geçirilmesiyle baslayan toplanti, gündem maddelerinin görüsülerek karara baglanmasinin ardindan sona erdi.

Santiye alaninda incelemelerde bulundu

Toplantinin ardindan toplanti heyeti ile birlikte TÜIOSB santiye alaninda inceleme yapan Vali Su, burada devam eden insaat çalismalariyla ilgili olarak TÜIOSB Yönetim Kurulu Baskani Gül Akyürek Balta’dan bilgiler aldi. TÜIOSB’yi hizla faaliyete geçirmek için çok ciddi çalismalarin yürütülmeye devam ettigini kaydeden Vali Su, "Yaklasik bin 800 dönüm arazi üzerinde düzeltme çalismalari devam ediyor. Bunun yaklasik 500 dönüm kismi tamamlanmis durumda. Bu yil eylül ayina kadar planlamaya konu arazinin tamaminin yatirima hazir hale getirilecegini degerlendiriyoruz. Arazi düzenlemesinin yaninda dogalgaz ve elektrik çalismalarini da bu çerçevede baslattik. Insallah en kisa sürede altyapi çalismalarini sonuçlandirip yatirimlarin önünü açmis olacagiz" dedi.

TUIOSB’nin tarim yapilamayan kiraç bir arazi üzerine kuruldugunun altini çizen Vali Su, "Bu bos ve kullanilmayan araziyi degerlendirerek ekonomiye kazandirmis olduk. Organize Sanayi Bölgemizin ilimize ve ülkemize simdiden hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA