Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, '(Afganistan) Asker Göndermemiz Söz Konusu Degil'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “(Afganistan) Asker göndermemiz söz konusu degil” dedi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, '(Afganistan) Asker Göndermemiz Söz Konusu Degil'
Bakan Akar, TBMM’de gazetecilerin sorularini cevapladi. Akar, Karadeniz’de Rusya’nin Ingiliz gemisine yaptiklari uyari atesine iliskin soruya, “Hem Rusya’nin hem Ingiliz tarafinin yaptigi açiklamalari gördük, inceledik. Farkli açiklamalar var. Bu konuda gerçegi nedir arkadaslarimiz arastiriyor. Takip ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Afganistan’daki Havalimanin Türkiye’nin isletmesi ve güvenligini saglamasina yönelik ABD’li bir heyetin gelmesine yönelik soruya Akar; “Gerçekten orada kardeslerimiz rahati, güvenligi için geçtigimiz 20 yil içinde diger ülkelerle her türlü gayreti gösterdik. Özellikle son alti yilda Kabil Havaalani, Hamid Karzai Uluslararasi Havaalani’nin isletilmesi konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik. O Havaalani Afganistan’in hayatiyeti, günlük hayati bakimindan, sosyal hayati, ticaret hayati bakimindan çok önemli. Havaalaninin çalismasi Afganli kardeslerimizin lehine olacaktir. Yarin Amerikalilarla bir görüsmemiz olacak. Burada yapmaya çalistigimiz husus, saglik sekilde Afganli kardeslerimizin güvenligine nasil katki saglayabiliriz onun arayisi içindeyiz. Mevcudiyetimiz orada var. Ayrica asker göndermemiz söz konusu degil. Onlarla birlikte arayis içindeyiz” dedi.

Makine ve Kimya Enstitüsü’nün Anonim Sirkete dönüstürülmesine iliskin soruya Akar, “Içinde bulundugumuz dönemde bizim savunma sanayimizle alakali yerlilesme ve millilesme, yerli ve milli sanayinin gelismesi için yapilan çalismalari görmek lazim. Bu konuda gurur verici oranda kamu ve özel sektörde çok ciddi çalismalar var. Makine ve Kimya Enstitüsü hantal yapisiyla gelismeleri, ilerleme saglamasi pek mümkün degil. Bizim burada yapmaya çalistigimiz Makine ve Kimya Enstitüsü Kurumu’nun modern bir yapiya kavusmasi, hantal yapidan kurtulmasi, rekabet gücünün gelismesi, esnek ve etkin yapiyla ülkemize ve milletimize hizmet etmesine gayret ediyoruz. Özellestirme yok. Orada çalisan arkadaslarimizin haklarinda gerileme yok” seklinde konustu.

(Ahmet Umur Öztürk/IHA)
Kaynak: İHA