GÜNCELLEME - Konya'da Suriyeli Ailenin Kaldigi Evde Çikan Yanginda 3 Çocuk Öldü

RÖPRTAJ VE DETAYLAR EKLENDI.

GÜNCELLEME - Konya'da Suriyeli Ailenin Kaldigi Evde Çikan Yanginda 3 Çocuk Öldü
Konya'da Suriyeli ailenin kaldigi iki katli evin üst katinda çikan yanginda 3 çocuk hayatini kaybetti.

Alinan bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi'ndeki Suriyeli bir ailenin kaldigi 2 katli müstakil evin üst katinda yangin çikti.

Dumanlari gören komsularin ihbar üzerine olay yerinde çok sayida itfaiye ekibi ve polis ekibi sevk edildi.

Yangin sirasinda evin alt katinda oturan anne Kader (21) ile baba Cihat el-Ismail (23), kendi imkanlariyla evde disari çikti.

Itfaiye ekiplerinin çalismasi sonucu yangin kisa sürede söndürüldü.

Yanginda, evin üst katinda bulunan ailenin 4 yasindaki ikiz çocuklari Ayse ve Fatma ile 2 yasindaki kardesleri Nuran el-Ismail yasamini yitirdi. Küçük Nuran'in yangin sirasinda çöken çatinin enkazi altinda kaldigi belirtildi.

Çocuklarin cesetleri, ekiplerin çalismasi sonucu çikarilarak Konya Sehir Hastanesi morguna kaldirilirken anne ile baba, çalismalari gözyaslari ile izledi.

- Baba Cihat el-Ismail, kagit toplayarak geçimini sagliyor

Itfaiye ekiplerinin çalismasi sonucu kontrol altina alinan yanginin ardindan evde sogutma çalismasi yapildi.

Ekiplerin ilk belirlemelerine göre yanginin, üst katta çocuklar için kullanilan elektrikli sobadan çiktigi tahmin ediliyor.

Ayrica, üç çocugunu yanginda kaybeden Cihat el-Ismail'in, kentte kagit toplayiciligi yaparak ailesinin geçimini sagladigi anlasildi.

Sogutma çalismalarini büyük üzüntü içerisinde izleyen kederli baba el-Ismail'i yakinlari teskin etmeye çalisti.

Mahalle sakini ve olayin görgü tanigi olan Suriyeli bir genç, gazetecilere yaptigi açiklamada, evden yükselen dumanlari görür görmez yardima kostuklarini söyledi.

Çocuklarin üst katta uyuduktan sonra, baba ve annenin eve misafirlige gelen amcalariyla alt katta vakit geçirdigini ifade eden genç, "Anne ve babanin üst katta çikan yangindan ilk basta haberleri olmamis. Komsular haber etmis. Daha sonra disariya çikarak yardim istemisler." diye konustu.

Kaynak: AA