Caretta Cerattanin Yüzgecinde Olta Ignesi Fark Edilince Tedavi Altina Alindi

Mugla’nin Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde, ön yüzgecinde olta ignesi oldugu fark edilen deniz kaplumbagasi, DEKAMER tarafindan tedavi edildi. 30’lu yaslarda oldugu tahmin edilen Caretta carettaya ‘Cegiba’ adi verildigi ve denize birakilacagi bildirildi.

Caretta Cerattanin Yüzgecinde Olta Ignesi Fark Edilince Tedavi Altina Alindi
Dalyan Küçük Kumsal mevkiinde, 30’lu yaslarinda oldugu tahmin edilen deniz kaplumbagasi yarali halde bulundu. Ön yüzgecinde bir olta ignesi oldugu fark edilen iribas caretta caretta DEKAMER veterinerleri tarafindan tedavi edildi. Deniz kaplumbagasina ’Cegiba’ isminin verildigi ve denize birakilacagi ögrenildi.

DEKAMER ekiplerince yapilan tedaviyle ilgili açiklama yapildi. Açiklamada su ifadelere yer verildi: "Dün gece, Dalyan Bogazi’nin batisinda yer alan Küçük Kumsal’da, arazi çalismalari sirasinda yuva yapan bir iribas deniz kaplumbagasinin sag ön yüzgecinde olta ignesi fark eden ekibimiz, yumurtalarini biraktiktan ve yuvasini kapattiktan sonra yarali kaplumbagayi merkeze getirdi. Veteriner hekimlerimiz tarafindan olta ignesi basariyla çikarilan ve pansumani yapilan 30-35 yaslarindaki kaplumbagaya ekibimiz tarafindan ‘Cegiba’ ismi verildi.

"
Kaynak: İHA