ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Cuma Günü Meksika Sinirini Ziyaret Edecek

Martta ABD Baskani Biden tarafindan Meksika sinirindaki göçmenlik kriziyle mücadele için görevlendirilen Harris'in bölgeye hiç gitmemis olmasi sikça elestiriliyor.

ABD'nin Meksika sinirindaki göçmenlik kriziyle ilgilenmesi için görevlendirilen ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, cuma günü sinir bölgesindeki Teksas'in El Paso kentini ziyaret edecek.

Harris'in Sözcüsü Symone Sanders, yaptigi yazili açiklamada, "Baskan Yardimcisi Harris, 25 Haziran cuma günü Teksas, El Paso'yu ziyaret edecek. Harris'e Iç Güvenlik Bakani Alejandro Mayorkas da eslik edecek." ifadesini kullandi.

ABD Baskani Joe Biden'in Harris'i martta Meksika sinirindaki göçmen akiniyla ilgilenmesi için görevlendirdigini animsatan Sanders, Harris'in bu görevi kapsaminda bu ay Guatemala ve Meksika'ya gittigini hatirlatti.

Biden, martta Meksika sinirindaki göçmen hareketliliginin artmasi ve refakatsiz çocuk sayisinin hizla artmasinin ardindan Harris'i bu konuyla ilgilenmesi için görevlendirmisti.

Harris'in bu görevinin üzerinden uzun zaman geçmesine ragmen halen sinir bölgesine bir ziyaret gerçeklestirmemesi basta Cumhuriyetçiler olmak üzere birçok kesim tarafindan elestiriliyordu.

Kaynak: AA