3 Küçük Kiz Kardes Müstakil Evde Çikan Yanginda Hayatini Kaybetti

Konya’da iki katli müstakil evde çikan yanginda 4 yasindaki ikiz kiz kardesler ile 2 yasindaki küçük kiz kardes hayatini kaybetti.

3 Küçük Kiz Kardes Müstakil Evde Çikan Yanginda Hayatini Kaybetti
Yangin, gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi üzerinde bulunan 2 katli müstakil evde çikti. Edinilen bilgiye göre, Suriye uyruklu ailenin yasadigi 2 katli evin çocuklarin kaldigi üst katinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin basladi.

Alt katta kalan anne babanin yangini fark edememesi ve komsularin haber vermesi üzerine olay yerine polis, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanginda çöken evin üst katindaki bölümünde kalan ikizler Ayse El Ismail (4) ve Fatma El Ismail (4) ile küçük kiz kardes Nuran El Ismail’i (2) sikistigi yerden çikardi. Hayatini kaybeden çocuklarin cansiz bedeni ambulansla hastane morguna kaldirildi.

Çocuklarin hayatini kaybettigini ögrenen aile ise polis tarafindan güçlükle sakinlestirildi. Itfaiye ekiplerinin olay yerindeki sogutma çalismasi devam ederken; baba Cihat El Ismail’in (23) geçimini kagit ve plastik toplayarak sagladigi ve maddi durumlarinin kötü oldugu ögrenildi. Yanginin, ilk belirlemelere göre isinmak için yakilan elektrikli sobadan çiktigi tahmin ediliyor. Öte yandan, yangini gören vatandaslar ise olanlari seyretmek için çevrede yogunluk olusturdu. Yanginla ilgili sorusturma baslatildi.

Suriye uyruklu komsular, yanginin anne baba asagida oturdugu sirada çiktigini ve yangini komsularin fark ederek bildirdigini söyledi.

Kaynak: İHA