Istanbul Merkezli 3 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi Bylock Kullanan 9 Kripto Örgüt Üyesi Yakalandi

Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik Istanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, örgüt içerisinde TSK ve Emniyet Mahrem imamligi görevinde bulunarak FETÖ/PDY’nin yurtdisi yapilanmasinda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve örgütün Istanbul yapilanmasinda çesitli örgütsel vazifeler üstlendigi belirlenen 9 süpheli yakalandi.

Istanbul Merkezli 3 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi Bylock Kullanan 9 Kripto Örgüt Üyesi Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube ekipleri, bu sabah örgütün kripto haberlesme programi “Bylock” kullanicisi olduklari tespit edilen ve haklarinda daha önce etkin pismanlik hükümleri kapsaminda itirafçi beyani bulunan 13 kisinin yakalanmasi için operasyon baslatti. Istanbul, Mardin ve Erzurum’da düzenlenen es zamanli operasyonlarda; örgüt içerisinde “TSK ve Emniyet Mahrem imamligi” hücresinde faaliyet göstererek, FETÖ/PDY’nin yurtdisi yapilanmasinda sorumlu düzeyde görev yapan, söz konusu terör örgütünün Istanbul yapilanmasinda çesitli örgütsel eylemler üstlendigi belirlenen aralarinda ‘avukat’, kamudan ihraç ‘mühendis’, ‘ögretmen’ ile aktif kamu personelleri ve farkli meslek gruplarindan toplam 9 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Baskin düzenlenen adreslerde yapilan aramalarda çok sayida dijital materyal ele geçirilirken, yakalanan FETÖ/PDY üyesi 9 kisi Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Yakalanan süphelilerin emniyetteki ifade islemleri sürerken, polis firari 4 FETÖ mensubunun yakalanmasi için operasyonlarina devam ediyor.

(Sadik Kahraman/IHA)
Kaynak: İHA