EGD, IHA Muhabirine Yapilan Çirkin Saldiriyi Kinadi

EGD Baskani Celal Toprak, IHA muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan saldiriyi sert bir dille kinadi.

EGD, IHA Muhabirine Yapilan Çirkin Saldiriyi Kinadi
IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki kaçak çiftliginde yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’in soförünün aralarinda oldugu 4 çalisan tarafindan feci sekilde darp edildi. Yüzü kanlar içinde kalan Uslu hastaneye kaldirilirken, saldirganlar jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

“Bunu yapanlarin yanina kâr kalmamasini istiyoruz”

Çirkin saldirinin ardindan Ekonomi Gazetecileri Dernegi (EGD) Baskani Celal Toprak bir açiklamada yapti. Toprak, saldiriyi kinadiklarini belirterek muhabiri darp edenlerin bagli olduklari milletvekilinin özür dilemesi gerektigini söyledi.



Toprak açiklamasinda su ifadeleri kullandi: “EGD olarak IHA muhabirine yapilan vahsi saldiriyi kiniyoruz. Bunu yapanlarin yanina kâr kalmamasini istiyoruz. Kaçak yapilarin haberi yapilmayacaksa hangi konular haber yapilacak? soruyoruz. Basin özgürlügünün herkes için gerekli oldugunu düsünüyoruz.

Bu saldiriyi yapanlarin bagli olduklari milletvekilinin özür dilemesini bekliyoruz. Bir daha bu tür saldirilarin yasanmamasini temenni ediyor, gazeteci arkadasimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz."
Kaynak: İHA