Bursa Büyüksehir Belediyesinden Üniversite Adaylarina Destek

Bursa Büyüksehir Belediyesi, hafta sonunda yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesinde uzman rehber kadro esliginde hazirlanan "Türkiye Geneli Sinav Kitapçigi" ve "Ögrenci Sinav Seti"ni adaylarla bulusturdu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, "Haydi gençler sinav öncesi son denemeniz bizden" sloganiyla gün boyu adaylara uzman rehberler esliginde hazirlanan deneme kitapçigi ve sinav setleri hediye edildi.

Yildirim Belediyesi Bayrak Alani, Kent Meydani, Zafer Plaza, Fatih Sultan Mehmet Bulvari, Mudanya Iskele Meydani, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydani, Gürsu ve Kestel Belediyesi binalari önüne kurulan stantlara, üniversite adaylari büyük ilgi gösterdi.

Zafer Plaza yanina kurulan standi ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Murat Demir, söz konusu egitim olunca Büyüksehir Belediyesinin tüm imkanlari seferber ettigini belirtti.

Her zaman ögrencilerin yaninda olduklarini aktaran Demir, "Bu hafta sonu yapilacak sinav öncesinde ögrencilere son bir hazirlik olmasi için deneme kitapçigi ve sinav seti hediye ediyoruz. Sinava girecek tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesinin dagittigi ücretsiz deneme kitapçigi ve sinav setlerinden alan Yaren Begüm Yavuz da dagitilan kitapçilarin çok yararli oldugunu belirterek, belediye yetkililerine tesekkür etti.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabanci Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda tamamlanacak. TYT sinavi 26 Haziran’da, AYT ve YDT sinavlari da 27 Haziran'da yapilacak.

Bursa'da tüm adaylar, sinav giris belgesini göstererek toplu ulasim araçlarindan ücretsiz yararlanabilecek.

Kaynak: AA