Bin 500 TL'lik Demir Çalarken Yakalandi, 900 TL'lik Maske Cezasi Yedi

Eskisehir’de kullanilmayan tugla ocagindan piyasa degeri yaklasik bin 500 TL olan demir çalan bir kisi suçüstü yakalanirken, gözaltina alinan sahsa korona virüs tedbirler kapsaminda maske takmadigi için 900 TL para cezasi kesildi.

Bin 500 TL'lik Demir Çalarken Yakalandi, 900 TL'lik Maske Cezasi Yedi
Edinilen bilgilere göre, Sivrihisar Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince, bölgede faal olmayan fabrika, maden ocagi ve diger isletmelerden hirsizlik yapildigina dair bilgi alan ekipler harekete geçti. Ekipler ardindan atil durumda olan isletmeler kontrol ederek, takibe aldi. Sivrihisar’in Babadat Mahallesi’nde bir aracin aktif olmayan bir tugla ocagina girdiginin görülmesi üzerine yapilan takipte, E.T., isimli sahsin tugla ocagi içerisinde demir direkleri, demir makasi ve demir testeresi ile keserek aracina yükledigi görüldü.

Suçüstü yakalanan sahsin piyasa degeri yaklasik bin 500 lira olan demirleri hurdacilara satmak için kestigini beyan etmesi üzerine çalinan demirlere el konuldu. Kesilen demirler daha sonra isletme sahibine teslim edildi. Yakalandiginda maske takmadigi görülen ve 900 TL idari para cezasi uygulanan hirsizlik süphelisi E.T., daha sonra adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA