Kaliteli Biçak Çeligi Uzun Süre Bilemeden Hizmet Vermeye Olanak Sagliyor

Kurban Bayraminda kurban ibadeti yerine getirecek vatandaslarin biçak en önemli araç olurken, biçak seçiminde dikkat edilecek bir kaç püf nokta kesimi kolaylastirirken ayni zamanda uzun süre kullanma ömrü sunuyor.

Kaliteli Biçak Çeligi Uzun Süre Bilemeden Hizmet Vermeye Olanak Sagliyor
Kurban Bayrami’na bir aydan az süre kaldi. Kurban ibadeti yapacaklarin en önemli araçlarindan biri biçak. Biçagin ve özellikle çeliginin kaliteli olusu kesimi kolaylastirirken, kesim yapani da daha az yoruyor. Ucuza alinan biçaklar hem kullanani yoruyor hem de kisa sürede körelip bilenmesi gerekiyor. Eskisehir’de uzun yillardir biçak satisi yapan esnaflardan Melih Basak, bayram yaklastikça biçak satislarinin artan biçak satislarinin arttigini ifade etti.

Basak kurban ibadeti yapacak olanlara bir dizi önerilerde bulunurken, biçak satin akacaklarin biçagin çeliginin kalitesine dikkat etmesini önerdi. Basak, kaliteli çelikten yapilan biçagin uzun yillar bilenmeden kullanilabilecegini kaydetti.

Biçak aliminda dikkat edilecek noktalara deginen Basak, “Dükkânimizda tam anlamiyla bir yogunluk yasayamiyoruz. Tahmin ediyorum yine insanlar bayrama günler kala insanlar bileme islemini aradan çikarmaya çalisacak ve bu da islerimizde yogunluga neden olacak. Biçak fiyatlari çeligine göre fark ediyor. 25 liradan basliyor 150 liraya kadar biçak mevcut. Ortalama bir kalitede biçak almak istiyorsa vatandaslarimiz 50-75 lira arasinda bir rakami gözden çikarmasi gerekiyor. Ama örnegin birinci sinif bir çelikten imal edilen biçagin fiyati 90 liradan basliyor. En kaliteli biçagi alan bir vatandas eger evde kullana4 Kurban Bayrami hiç bilemeden kullanabilir. Bir de kalitesi fark etmeksizin biçak bulasik makinesinde yikanmaz elde yikanir. Eger makinede yikanirsa biçak çabuk körelir” diye konusarak tavsiye ve uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA