Ermenistan'daki Erken Parlamento Seçimini Pasinyan'in Partisi Kazandi

Seçimden ikinci çikan eski Cumhurbaskani Robert Koçaryan’in partisi seçimleri tanimayacaklarini duyurdu.

ERIVAN – Ermenistan’da yapilan erken parlamento seçimini, resmi olmayan ilk sonuçlara göre Nikol Pasinyan’in partisi, oylarin yüzde 53,92'sini alarak kazandi.

Ermenistan Merkez Seçim Komitesi, yüzde 49,4 katilimin saglandigi oylamanin resmi olmayan ilk sonuçlarini açikladi.

Buna göre, istifa ettikten sonra seçimlere kadar geçici olarak basbakanlik görevini yürüten Pasinyan’in “Sivil Sözlesme Partisi” oylarin yüzde 53,92’sini alarak birinci, eski Cumhurbaskani Robert Koçaryan’in liderligini yürüttügü “Ermenistan Ittifaki” ise oylarin yüzde 21,1’ini alarak ikinci oldu.

Seçim sonuçlarina göre, Pasinyan’in partisi 0,08 farkla yüzde 54’e ulasamayarak hükümeti tek basina kurma sansi elde edemedi.

Oylarin yüzde 5,23’ünü alan ve eski Cumhurbaskani ve Basbakan Serj Sarkisyan’in destekledigi "Onurum Var Ittifaki" baraji asarak parlamentoya giren bir diger parti oldu.

- Koçaryan'in partisi seçim sonuçlarini tanimiyor

Koçaryan’in partisi Ermenistan Ittifaki’ndan yapilan yazili açiklamada, seçim sonuçlarinin simdilik taninmayacagi belirtilerek, “Muhalefetin kalabalik mitingleri ve iktidarin az kisiyle yapilan etkinlikleri tamamen farkli duygulara isaret ediyor. Sandik merkezlerinden organize ve planli sahtekarliklara isaret eden yüzlerce sinyal ise güven eksikliginin baslica isaretidir." denildi.

Pasinyan ise oy sayma islemi sürerken Facebook üzerinden yaptigi açiklamada, "tüm saglikli siyasi güçler" ile müzakerelere baslayacaklarini belirterek, "Onlarin da halkin bütünlesmesine ve sosyal potansiyelin ulasilmasina yönelik fikirlerini anlamaya haziriz." demisti.
Kaynak: AA