Üniversiteyi 1988'De Birakmisti, Tekrar Basladi 67 Yasinda Mezun Oldu

Elazig’da çiftçilik ve çobanlik yapan 67 yasindaki 4 çocuk babasi Zeki Gür, 1988 yilinda biraktigi üniversiteyi bitirip mezun oldu.

Üniversiteyi 1988'De Birakmisti, Tekrar Basladi 67 Yasinda Mezun Oldu
Firat Üniversitesi Fen Fakültesi 2020-2021 yili mezuniyet töreni korona virüs nedeniyle çevrim içi olarak düzenlendi.

Mezuniyet töreninde Fen Fakültesinde egitim alan 67 yasindaki Zeki Gür de mezun oldu. Merkeze bagli Sarili köyünde yasayan Zeki Gür, 1976 yilinda üniversiteyi kazanmasina ragmen babasi vefat edince üniversiteye gidemedi. Evlenen ve 4 çocugu olan Gür, çiftçilik ve çobanlik yaparak ailesinin geçimini saglarken okumaya olan meraki nedeniyle sürekli kitaplar aldi. 1988 yilinda girdigi üniversite sinavinda Firat Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nü kazanan Gür, ilk yil egitimini tamamladiktan sonra 2. sinifta maddi imkansizliklar nedeniyle ara verdi. Okula ara vermesine ragmen her firsatta kitaplar alan Gür, agil yakininda ve evinde kendisine özel bir yer ayirdi. Ara verdigi okula çikarilan af sayesinde 2016 yolunda geri dönen Gür, bugün düzenlenen çevrimi içi törenle mezun oldu.

Çevrim içi olarak gerçeklestirilen mezuniyet törenine Firat Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Soner Özgen, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mikail Et, dekan yardimcilari, akademisyenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Törende konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Soner Özgen, “Pandemi nedeniyle buruk bir egitim-ögretim dönemi gerçeklestirdik. Simdi de farkli bir mezuniyet töreni yapmak zorunda kaldik. Ancak dijital ortamlarin da verdigi farkli yöntemleri kullanarak böyle organizasyonlar yaparak teselli buluyoruz. Üniversitemizde egitim-ögretim hayatini bugün tamamlamis olacaksiniz ancak unutmayin Firat Üniversitesi, simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da yuvaniz olacaktir. Tüm ögrencilerimizi, velilerimizi ve emegi geçen tüm ögretim üyelerini tebrik eder, basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

Fakülte Dekani Prof. Dr. Mikail Et ise, ”Tüm dünyayi ve ülkemizi derinden etkileyen Covid-19 salgini nedeniyle yüz yüze yapmak istedigimiz mezuniyet töreni maalesef çevrim içi olarak yapilmistir. Ancak, siz degerli ögrencilerimizi mezuniyet yapamadan ugurlamak istemedigimiz için çevrim içi mezuniyet töreni ile sizlere biraz olsun bir ani birakmak istedik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA