Trabzon'da Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Belirlendi

Ortahisar Belediyesi kurban bayrami öncesi, kesim ve satis yerlerini belirleyerek hazirliklarina devam ediyor.

Belediyeden yapilan yazili açiklamada, her yil Akyazi dolgu alaninda belirlenen kurban kesim ve satis yerinin, alanda sehir hastanesi insaatina baslanmasi dolayisiyla bu yil Akoluk Mahallesi'nde tespit edilen yere tasindigi belirtildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, tespit edilen alanlar disinda hiçbir kaçak kesime müsaade edilmeyecegini ve kaçak kesim yapanlara karsi cezai müeyyide uygulanacagini ifade etti.

Genç, belirlenen kurban kesim alanlarinda vatandaslarin dini görevlerini yerine getirmesinin önemine vurgu yaparak, sunlari kaydetti:

"Bu yilki Kurban Bayrami öncesi vatandaslarimizin sorun yasamamasi hem de saglikli sekilde ibadetlerini yerine getirmesi için çalismalari erken baslattik. Vatandaslarimizin kurbanlarini sorunsuz bir sekilde kesmeleri ve magdur olmamalari için her türlü önlemi aldik. Vatandaslarimizdan istirhamimiz lütfen kurbanlarini belirlenen alanlarda kessinler. Bu hem görüntü kirliligi hem de hijyen ve saglik açisindan da çok önemli."

Akoluk Mahallesi'nde belirlenen alanin her türlü ihtiyaca cevap verebilecegine isaret eden Genç, bütün üniteleriyle birlikte çok modern kurban kesim ve satis yeri hazirladiklarini ve her yil oldugu gibi bu yil da Ortahisar Belediyesi olarak Kurban Bayrami hazirliklarini ivedi sekilde yaptiklarini belirtti.

Genç, kesim noktalarinin tamaminda Zabita Müdürlügü ekiplerinin sosyal mesafe ve maske denetimlerini yapacagina dikkati çekerek, ekiplerin dezenfektan ve maske dagitiminda bulunacagini kaydetti.

Kaynak: AA