Karaman'da Polis Adaylarinin Mezuniyet Sevinci

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli: 'Polislik, dünyanin her yerinde zor meslek, fakat polislik bizim ülkemizde dünyanin her yerinden daha zor, sorumlulugu daha yüksek, daha çok fedakarlik isteyen bir meslek'.

Karaman Polis Meslek Egitim Merkezinden (POMEM) mezun olan 260 polis memuru adayi için tören düzenlendi.

Okulun spor salonunda gerçeklestirilen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Dönem birincisi olan Enbiya Öztürk, yas kütügüne dönem plaketini çakti.

Dereceye giren ilk üç ögrenciye Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli tarafindan plaket verildi.

Mezun tüm polis memurlarini tebrik eden Çatakli, "Polislik, dünyanin her yerinde zor meslek, fakat polislik bizim ülkemizde dünyanin her yerinden daha zor, sorumlulugu daha yüksek, daha çok fedakarlik isteyen bir meslek. Çünkü bu cografyanin güvenlik problemleri, dünyanin her yerinden yüksektir. Güney sinirimizdaki tüm ülkeler, bugün bir istikrarsizlik çikmazi içindedir. Tarihi, kültürel baglarimiz ve sinir komsulugumuz olan Orta Dogu, yillardir çatisma ve istikrarsizlik içindedir." diye konustu.

- "2020 yilinda yakaladigimiz uyusturucunun parasal degeri 165 milyar lira"

Düzenli ve düzensiz göç, PKK terör örgütü, uyusturucu trafiginin ülkenin güvenligi için sürekli tehdit ürettigini ve tüm kolluk birimlerinin yükünü agirlastirdigini vurgulayan Çatakli, sunlari kaydetti:

"Bulundugumuz cografyada ve Avrupa'da hiçbir ülke, bizim yakaladigimiz uyusturucu miktarlarini yakaliyor degildir. Sayin Içisleri Bakanimiz dün de önceki gün de paylasti, yalniz 2020 yilinda yakaladigimiz uyusturucunun parasal degeri 165 milyar liradir. Keza Avrupa'da hiçbir ülke, bizim ugrastigimiz kadar çok ve çesitli terör örgütüyle es zamanli mücadele ediyor degildir. Dünyada bu kadar dis destek alan bir baska terör örgütü de herhalde mevcut degildir. Bugün bu terör örgütünü bitiren, yani bir anlamda küresel güçlerle terör mücadelesi veren ülke, Türkiye'dir. Avrupa'daki hiçbir ülke, bu kadar büyük bir göçün hem hedef hem de kaynak ülkesi degildir. Dolayisiyla, Türk polisinin yükü, tipki diger kolluk birimlerimizde oldugu gibi, dünyadaki meslektaslarindan kat kat yüksektir. Ancak bir sansimiz var ki hem tecrübemiz hem kabiliyetimiz hem devletimizin gücü hem de milletimizin feraseti yüksektir ve dualari bizimledir. Iste bu güç sayesinde bütün bu genis sorumluluk alanini yönetebiliyoruz."

Yeni mezun polislere tavsiyelerde bulunan Çatakli, polisligin riski yüksek bir meslek oldugunu vurguladi.

Çatakli, iyi bir polis olmadan önce iyi bir insan olunmasi gerektigini dile getirerek, söyle devam etti:

"Eger sizler adalete inanmazsaniz, kanuna, nizama inanmazsaniz, baskalari için de adaleti, kanunu, hukuku temin edemezsiniz. Iyi polis olmak için ahlakli insanlar olmalisiniz. Iyi polis olmak için bu ülke için güzel hayalleriniz olmalidir. Iyi polis olmak için bu ülkenin tasina topragina, üzerinizdeki üniformaya, ay yildizli bayraga asik olmalisiniz. Bakin geçtigimiz günlerde agabeylerinizin dikkati sayesinde bombali araçlar yakaladik. Çekinmediler, bos vermediler, ihmal etmediler ve belki onlarca hayat kurtardilar. Iste sizler de görevlerinizi yaparken, inandiginiz dogrular ugruna her seyi göze alarak adim atin."

Karaman POMEM Müdürü Ramazan Engin Öztürk de okulun yedinci mezunlarini verdigini dile getirerek, "Yogun bir ögretim ile gece ve gündüz kesintisiz yürütülen zorlu pratik egitim süreci sonunda mezuniyet asamasina gelinmistir. Mezunlarimizin, ülkemizin ihtiyaç duydugu güvenlik hizmetini, hukukun üstünlügü çerçevesinde, devletine bagli, adil ve tarafsiz olarak, hiçbir olusumun etkisinde kalmaksizin yürüteceklerine inancim tamdir. Mezun olan polis memurlarimiz yolunuz ve bahtiniz açik olsun." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan polis adaylari yemin ederek havaya kep atti.

Törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Belediye Baskani Savas Kalayci, Karaman Cumhuriyet Bassavcisi Behçet Isler, Karaman Agir Ceza Mahkemesi Baskani Mehmet Nuri Özbey de katildi.
Kaynak: AA