DOSTUM 'Olta Balikçiligi Kampina' Ev Sahipligi Yapti

Av sezonunun açilmasiyla birlikte Inegöl Belediyesi ile INOBDER is birligi içerisinde düzenlenen DOSTUM tesislerindeki kamp etkinligine Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ziyaret ederek, ’’Rastgele’’ dileginde bulundu.

DOSTUM 'Olta Balikçiligi Kampina' Ev Sahipligi Yapti
Inegöl Belediyesi Doga Sporlari ve Turizm Merkezi (DOSTUM) ev sahipligi ile Inegöl Amatör Olta Balikçilari ve Dogal Hayati Koruma Dernegi (INOBDER) tarafindan düzenlenen av sezonun açilis kampi dernek üyelerinin katilimiyla gerçeklestirdi. Kamp alanini ziyaret eden Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ve Ak Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus, kampçilarla bir süre sohbet ettikten sonra Yenice Göletinde olta ile balik tuttu. Ziyaret sirasinda bir açiklama yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, ‘’Doga Sporlari Merkezimizdeyiz. Yenice göletimizde Amatör Sportif Balikçilik Dernegimizle birlikteyiz. INOBDER Dernegi ile yaptigimiz hafta sonu etkinliginde dernek üyeleri burada kamp kurdular. Biliyorsunuz Doga Sporlari Merkezimizin farkli branslari var. Bu branslarin içerisinden bir tanesi de oltacilik. Onlarda balikçilik ve oltaciligi profesyonel manada yapan dogaseverler. Burada özellikle geçmiste gölete birakilmis olan baliklari tutarak yeniden göle birakiyorlar. Yani bu balik tutma hevesini ve keyfini yasayip deneyimlemis oluyorlar’’ dedi.

Açiklamasinin devaminda birçok bransin bulundugu alan olan DOSTUM tesislerine herkesi davet eden Baskan Alper Taban, ‘’Bu vesileyle de oltacilikta heyecani ve meraki olan herkesi Inegöl DOSTUM merkezimize bekledigimizi ifade etmek istiyorum. Tabi bugün INOBDER’in araciligiyla bu etkinligi yapmis olduk. Insallah bu bölge zaman içerisinde cazibesini arttiracak. Bunun bilinçli yapilmasini arzu ediyoruz. 16 Haziran itibariyle av sezonu açilmis oldu. Göletlerde tutulan baliklar sinirli miktarda oldugu için burada çocuklarimiza, yeni ve genç nesile bu sevgiyi ve heyecani aktarabilmek için yapiliyor. Tutan içinde ayrica büyük bir keyif ve nitelikli vakit geçirme dönemi olmus oluyor. Malumunuz kisitlamalar devam ediyor lakin kampçilikla ilgili izinler alinarak bu süreç isletilebiliyor. Basta dernek baskanimiz Engin Aktay’a, beraberinde tüm hazir bulunan ve desek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Bu sporun insallah genç nesillere dogru ve nitelikli bir sekilde aktarilmasini diliyorum’’ diye konustu.

Inegöl Amatör Olta Balikçilari ve Dogal Hayati Koruma Dernegi (INOBDER) üyeleri iki günlük kamp esnasinda göletin çevresindeki çöpleri toplayarak farkindalik olusturdular. (INOBDER) Baskani Engin Aktay ve dernek üyeleri ise kamp sürecinde kendilerine verdikleri desteklerden dolayi Inegöl Belediye Baskan Alper Taban’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA