Is Dönüsü Yolunu Gözleyen Küçük Kizla Mutluluklari Ikiye Katlandi

Kütahyali Emine ve Ismail Akca çifti, yillarca süren çocuk özlemlerini geçen yil yuvalarina katilan küçük kizla dindirdi Ismail Akca: 'Aksama kadar çok özlüyorum. Eve gittigimde beraber oynayacagimiz oyunlari düsünüyorum' Emine Akca: 'Esimi arabasindan taniyor, 'Anne, babam geldi' diyerek sesleniyor ve hemen kapiya kosuyor. Girdiginde ise 'Babam' diyerek sariliyor'

MUHARREM CIN - Kütahya'da 16 yillik evli çift, koruyucu aileligini üstlendikleri kiz çocugu sayesinde annelik ve babalik duygusunu tatmanin mutlulugunu yasiyor.

Dumlupinar Mahallesi'nde yasayan Emine (36) ve Ismail Akca (40) çifti, 16 yillik evlilikleri süresince çocuk sahibi olamadi. Bunun üzerine 2 yil önce koruyu aile olabilmek için basvuruda bulunan Akca çiftinin bu talebi geçen yil karsilandi. 2 yasindaki T.B'nin koruyucu ailesi olan çift, yuvalarina katilan minik kiz ile mutluluklarini katladi.

Ögretmenlik yapan Ismail Akca, AA muhabirine, esiyle evliliklerinin mutlu sekilde sürdügünü ancak yuvalarinda tek eksigin çocuk oldugunu söyledi.

Akca, koruyucu ailesi olacaklari çocugu almaya gittiklerinde çok tedirgin olduklarini belirterek, "Kizimiz bize nasil davranacak, bizi benimseyebilecek mi seklinde düsüncelerimiz vardi ama oraya gider gitmez kizimiz bize sarildi. O günden sonra birbirimizi hiç birakmadik." ifadelerini kullandi.

- Iki çocuga daha koruyucu aile olmak istiyorlar

Akca, koruyucu aileligin hayatinin en güzel karari oldugunu vurguladi.

T.B. ile aralarindaki iletisime deginen Akca, "Onu aksama kadar çok özlüyorum. Eve gittigimde beraber oynayacagimiz oyunlari düsünüyorum. Bizim gibi çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan ailelere tavsiyem, bir an önce koruyucu aile olmak için basvuruda bulunsunlar. Çünkü anne ve baba olma duygusunu o zaman tadacaklar." diye konustu.

Akca, iki çocuga daha koruyucu aile olmak için basvuru yapmayi planladiklarini aktardi.

Ismail Akca, çocuk sahibi olan ailelere ise sunlari tavsiye etti:

"Onlar da sofralarina bir kasik daha birakabilirler. Yuvalarda anne ve baba özlemi çeken, aile sevgisine muhtaç birçok çocuk var. Onlara anne baba ve aile olsunlar. Onlari bu duygulardan mahrum birakmasinlar. Koruyucu aile olmak isteyenler hiç endiselenmesin. 'Biz çocuga alisabilir miyiz? Çocuk bize alisabilir mi? Baskalari ne der acaba?' gibi kesinlikle düsünmesinler. Allah insanin kalbine anne babalik duygusunu veriyor. Çocugun kalbine de anne baba sevgisini yerlestiriyor. Biz geç kaldik, çocuk hasreti çeken aileler geç kalmasin."

Koruyucu anne Emine Akca da esinin, kiziyla çok iyi anlastigini belirtti.

Isten dönüsüne yakin kizinin balkona çikarak beklemeye basladigini dile getiren Akca, "Esimi arabasindan taniyor, 'Anne, babam geldi' diyerek sesleniyor ve hemen kapiya kosuyor. Girdiginde ise 'Babam' diyerek sariliyor. Birlikte parka gidiyorlar, evde oyun oynuyorlar." dedi.
Kaynak: AA