Diyarbakir Annelerine Destek Ziyaretleri Sürüyor

AK Parti Karaman Il Baskani Abidin Çaglayan: '40 yili askindir on binlerce insanimizin kanini döken bu örgüt, insallah annelerimizin güçlü direnci, imani ve inanci sayesinde yok olacak'.

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklari için HDP Il Baskanligi binasi önündeki evlat nöbetine destek ziyaretleri devam ediyor.

Evlatlari daga kaçirilan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da HDP il binasi önünde baslattigi oturma eylemi 656'nci gününde sürüyor.

AK Parti Karaman Il Baskani Abidin Çaglayan ve AK Parti Merkez Ilçe Baskani Murat Öztürk'ün de aralarinda bulundugu il teskilati, evlat nöbetindeki anne ve babalara destek ziyaretinde bulundu.

Çaglayan, ziyaretin ardindan yaptigi açiklamada, terör örgütüne karsi evlatlarini nereden isteyecegini bilen annelerle karsi karsiya olduklarini belirtti.

Çaglayan, "Bu direnis bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü çocuklarinin adresi, istenilen yer belli ve anneler de bu yerden çocuklarini istiyor. 40 yili askindir 10 binlerce insanimizin kanini döken bu örgüt, insallah annelerimizin güçlü direnci, imani ve inanci sayesinde yok olacak." ifadelerini kullandi.

"Artik ne Diyarbakir'dan ne de baska yerlerden PKK'ya eleman devsiremiyorlar, çocuklari kaçiramiyorlar" diyen Çaglayan, bölgenin huzura tamamen kavustugunu aktardi.

Annelerin her zaman yaninda olduklarini ifade eden Çaglayan, su degerlendirmede bulundu:

"Annelerimizin ellerini öpüyoruz. Insallah en yakin zamanda ülkemiz terör ve terör destekçilerinden kurtulacaktir. Annelerin bu mücadelesi terör örgütü PKK'nin ve siyasi uzantisi HDP'nin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymustur. Terörle mücadelede annelerin bu kararli durusu çok önemlidir. Evlat hasretiyle yanan bu yürekler terörle mücadelede çok degerli bir motivasyon saglamistir. Inaniyoruz ki terörle mücadele birlik, beraberlik ruhu ve Diyarbakir annelerinin aylardir süren bu anlamli duruslariyla zaferle sonuçlanacaktir."

Evlat nöbetindeki aileler de HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atti.

Kaynak: AA