Demircan'dan Ek Ödeme Tepkisi Açiklamasi 'Saglik Hizmetleri Bir Ekip Isidir'

Demokratik Saglik-Sen Genel Baskani Togan Demircan, sadece hastane asi polikliniklerinde görev yapan saglik çalisanlarina ek ödeme yapilmasi yönetmeligine tepki gösterdi. Aile sagligi merkezi çalisanlarinin kapsam disi birakildigini belirten Demircan, “Bu yanlistan bir an önce dönülmelidir, saglik hizmetleri bir ekip isidir” dedi.

Demircan'dan Ek Ödeme Tepkisi Açiklamasi 'Saglik Hizmetleri Bir Ekip Isidir'
Demokratik Saglik-Sen Genel Baskani Togan Demircan, asi polikliniklerinde görev yapan saglik çalisanlarina ek ödeme yapilmasiyla ilgili açiklama yapti. Demircan, saglik hizmetlerinin bir ekip isi oldugunu ifade ederek, “Daha önceki açiklamalarimizda ek ödeme yönetmeliginin saglik çalisanlarini nasil ayristirdigini, ayni isi yapan kisilere ayri ayri ücret ödendigini, Covid 19 ile mücadele kapsaminda yayimlanan tüm yönetmeliklerin çalisma barisini bozdugu malumdur. Her yönetmelik sonrasi üniversite hastaneleri çalisanlari, aile sagligi merkezi, ilçe saglik müdürlüklerinde görev yapan arkadaslarimiz yönetmeligin neresinde olduklarina baktilar. En son yayinlanan yönetmelikle hastanelerin asi polikliniklerinde görev yapan saglik çalisanlarina fark ödenecegi belirtildi. Lakin pandeminin basindan beri devletin sefkat elini vatandasa uzatan aile sagligi merkezi çalisanlari yine kapsam disi birakildi. Bu yanlistan bir an önce dönülmelidir, saglik hizmetleri bir ekip isidir” dedi.



"Birine ek ödeme verip digerine ’pardon seni unutmusuz’ demek olmaz"

Demircan, söyle devam etti: “Ekibin bir bireyine ek ödeme verip digerine pardon seni unutmusuz demek olmaz. Saglik çalisanlarinin vatandasimizin asilanmasi sirasinda gösterdikleri üstün performansin kuru bir takdirle ödenmemesi gerekiyor. Bu performansin dünyanin hiç bir yerinde göremeyecegimiz örneklerini medya, sosyal medya araciligi ile görüyoruz. Saglik Bakanimizin açikladigi günlük asi sayilarinin içerisinde tarlada hasat toplayan vatandasimizin ayagina kadar giderek asisini yapan saglik çalisani arkadaslarimiz var. Bu özveri bir kaç bürokratin ‘tüh, vah’ sözlerine kurban edilmemelidir.”
Kaynak: İHA