Yunus Emre Ve Türkçe Yili Etkinliklerinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Zonguldak’in Eregli ilçesinde bagli Gülüç Beldesinde ‘Yunus Emre ve Türkçe Yili’ etkinlikleri adi altinda program düzenlendi. Yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri Baskan Demirtas tarafindan verildi.

Yunus Emre Ve Türkçe Yili Etkinliklerinde Ödüller Sahiplerini Buldu
3. Egitim Bölgesi Okullari isbirligi ile hazirlanan 2021 UNESCO ‘’Yunus Emre ve Türkçe Yili Bizim Yunus” adli program düzenlendi.

Programda Kdz.Eregli Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazirlamis oldugu müzik dinletisi ve drama gösterisi, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu’nun sinevizyon gösterisi yer aldi. 3. Egitim Bölgesi Koordinatör Müdürü Ayse Akar Elekoglu programda açilis konusmasini yapti. Yunus Emre’nin vefatinin 700. yili nedeniyle UNESCO tarafindan 2021 yilinin “Yunus Emre ve Türkçe Yili” ilan edilmesi sebebiyle “Dünya Dili Türkçe” konulu ilçe okullari arasinda düzenlenen resim, siir, kompozisyon yarismasinda dereceye giren 21 ögrenciye ödülleri verildi.

Ögrencilere plaketlerini ise Gülüç Belediye Baskani Gökhan Mustafa Demirtas takdim etti. Baskan Demirtas programda yaptigi açiklamada, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan imzalanan Resmi Gazete’de yer alan genelgede, Türk Dili ve medeniyetinin temel taslarindan biri olan Yunus Emre’nin 700. yili nedeniyle 2021 yilinin, UNESCO tarafindan anma ve kutlama yil dönümleri arasina alindigini ilan etti.

Yunus Emre sadece bir sevgi adami ve tasavvuf ereni degil, Orta Asya’daki siir gelenegini Anadolu’ya tasiyan, Türk siir gelenegine bagli siirlerini olusturan, sadece dilimizin degil halk siiri geleneginin de burada devam etmesini saglayan büyük bir isimdir.

Çünkü onun siirlerine baktigimizda topragi anlamayi, tasla, agaçla konusmayi, insani, barisi sevmeyi ve insanlara iyiligi asilayan bir temsilci oldugunu görüyoruz.

Vefatinin 700’üncü sene-i devriyesinde Gönül Sultanimiz Yunus Emre’yi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Rabbim onu cennetiyle cemaliyle müserref eylesin” dedi.

Programin gerçeklestirilmesinde desteklerini esirgemeyen Gülüç Belediye Baskani Gökhan Mustafa Demirtas’a da plaket takdimi yapildi.
Kaynak: İHA