Trabzon'a Arap Turist Ilgisi Pandemi Sonrasi Yeniden Basladi

Korona virüs nedeniyle ara verilen charter uçuslarinin yeniden baslamasiyla Bayreyn’den 167 turisti tasiyan özel uçak bugün Trabzon’a geldi.

Trabzon'a Arap Turist Ilgisi Pandemi Sonrasi Yeniden Basladi
Tüm dünyayi etkisi altina alan Korona virüs (Covid-19) nedeniyle ara verilen dis hat uçuslarinin yeniden baslamasiyla Bahreyn-Trabzon charter uçusu 15 ay sonra tekrar gerçeklesti. Bahreyn´den saat 10.00’da 167 yolcu ile havalanan Golf Air havayolu sirketine ait uçak saat 12:50’de Trabzon havalimanina inis yapti. Havalimaninda ’su taki’ töreni ve çiçeklerle karsilanan yolcular çok mutlu olduklarini söyledi.



TÜRSAB Dogu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Baskani Volkan Kantarci, Temmuz’un ilk haftasinda sonra uçuslarinin daha fazla artmasini beklediklerini belirterek "Bayreyn’den oldukça kalabalik geldiler. 167 kisi Trabzon’a geldi. Pandemi öncesi Bayreyn ile ilgili yogun olarak çalistik. Kis döneminde bile haftada 2 uçus vardi. 1 Haziran itibariyle dis hat uçuslarinin baslamasiyla biraz geciklemeli olsa da bu hafta itibariyle belli bir rakama ulasmis olduk. Temmuz’un ilk haftasi itibariyle dis hat uçuslarinin daha fazla artmasini bekliyoruz. Önemli olan mümkün oldugunca dis hat seferleri. Yabanci turist ve beraberinde iç turizmde unutmamak gerekiyor. Iç turizm hareketliligi de artarsa geriye dönük olarak 14-15 aylik bölgemiz esnafinin kayiplarini bir nebze olsa telafi etmis olur" dedi.

Bayren’den gelen Ola Jazeari ise "Pandemiden sonra ilk kez Trabzon’a geldim. Daha önce 7 defa gelmistim. Trabzon çok güzel. Burayi çok begeniyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA