Kültür Ve Turizm Bakanliginin '5 Yildizli Halk Plaji' Hizmeti Yayginlastiriliyor

Turizmin yogun yapildigi yerlerde nitelikli ve verimli halk plajlarinin olusturulmasi için baslatilan proje kapsaminda Antalya, Mugla ve Izmir'de Bakanlikça hayata geçirilen halk plajlarina vatandaslar kadar turistler de ilgi gösteriyor Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan: 'Vatandasimiza 5 yildiz ayarinda plaj hizmeti sunuyoruz. Vatandasimizin memnuniyeti bizi mutlu ediyor. Dolasiyla bu tesislerin sayisini artiracagiz' Tatil için Eskisehir'den Antalya'ya gelen Gözde Bolu: 'Herkesin güzel tatil yapabilecegi bir tesis olmus. Bu kadarini beklemiyordum' Giresunlu Yalçin Alim: 'Geçen yil geldigimde memnun kalmistim. Bu sene de plaji tercih ettik'

AYSE YILDIZ/SERVET TÜMER - Kültür ve Turizm Bakanliginca, turizm bölgelerine kurulan, vatandaslar kadar turistlerin de ilgi gösterdigi mavi bayrakli ücretsiz halk plajlari yayginlastiriliyor.

Turizmin yogun yapildigi yerlerde nitelikli ve verimli halk plajlarinin olusturulmasi için Bakanligin baslattigi proje kapsaminda, 2019'da Mugla'nin Bodrum ilçesinde ücretsiz halk plaji açildi.

Ayni yil Izmir'in Çesme ilçesindeki Pirlanta Koyu'nda halk plajini hizmete sunan Kültür ve Turizm Bakanligi, geçen yil da Antalya'nin Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye'de iki halk plajinin açilisini gerçeklestirdi.

Talebin artmasi üzerine çalismalari yogunlastiran Bakanlik, 4 Haziran'da Antalya'nin Manavgat ilçesi Ulualan mevkisindeki 700 metre sahil uzunluguna sahip, 43 bin 607 metrekare alanda toplam 5 bin sezlong kapasiteli plaji faaliyete soktu.

Ayni gün Kemer ilçesi Çamvuya Mahallesi'nde yaklasik 350 metre sahil uzunluguna sahip 33 bin 261 metrekare alanda toplam 1500 sezlong kapasiteli "Kemer Çamyuva Halk Plaji"nin da açilisi yapildi.

Mugla'nin Marmaris ilçesi Içmeler Mahallesi sahilinde, 400 metre sahil uzunluguna sahip, 7 bin metrekare alanda 1000 sezlong kapasiteli plajin da hizmete açilmasiyla Bakanligin halk plaji sayisi 7'ye yükseldi.

- "Çevreye duyarli plajlar kuruyoruz"

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, AA muhabirine, hizmete sunduklari halk plajlariyla ilgili yogun talep almaya basladiklarini söyledi.

Kar amaci gütmeden, yiyecek ve içecek disinda tüm hizmetleri ücretsiz sunduklarini belirten Alpaslan, "Vatandasimiza nitelikli düzeyde, 5 yildiz ayarinda plaj hizmeti sunuyoruz. Vatandasimizin memnuniyeti bizi mutlu ediyor. Dolasiyla bu tesislerin sayisini artiracagiz." dedi.

Turizmin çevresinden bagimsiz yürütülebilecek bir konu olmadigina dikkati çeken Alpaslan, çevreye duyarli plajlar kurduklarini anlatti.

Yatirimlarin sürdürülebilir olmasinin önemine isaret eden Alpaslan, "Antalya bölgesinde basta caretta caretta olmak üzere dogal yasami da devam ettirecek her türlü tedbiri alarak yatirimlar yaptik. Engelli vatandaslarimiza her türlü hizmeti saglayacak alanlar olusturduk. Mavi bayrak için titiz çalisiyoruz. Önümüzdeki yil bu sayilari artirarak, dünyada mavi bayrakli plaj sayisinda birinci siraya yerlesmek istiyoruz." diye konustu.

- Halk plajini tatilciler de tercih ediyor

Belek Turizm Merkezi'ndeki halk plajindan denize giren Gözde Bolu, tatil için Eskisehir'den geldigini, tesisi görünce sasirdigini dile getirdi. Bolu, "5 yildizli otel durumunda bir tesis. Yiyecek içecek fiyatlari çok uygun. Herkesin güzel tatil yapabilecegi bir tesis olmus. Bu kadarini beklemiyordum." ifadelerini kullandi.

Giresun'dan tatile gelen Yalçin Alim ise "Geçen yil geldigimde memnun kalmistim. Bu sene de plaji tercih ettik. Ailece konforlu tatil yapiyoruz." dedi.

Kaynak: AA