Konya'da 'Güvenli Kampüs Belgesi'ni Alan Ilk Üniversite 'KTO Karatay'

Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi, Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) uzmanlari tarafindan yapilan incelemelerin ardindan “Küresel Salgin Baglaminda Güvenli Kampüs Belgesi” alan Konya’daki ilk üniversite oldu. Ayni zamanda Türkiye’de Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip ilk üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, pandemi sürecinde hijyen kosullarina uyarak tüm önlemleri almaya hizla devam ediyor.

Konya'da 'Güvenli Kampüs Belgesi'ni Alan Ilk Üniversite 'KTO Karatay'
Geçtigimiz Eylül ayinda, Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK) ile Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) arasinda, korona virüs salgini ve bulasici hastaliklarla mücadele kapsaminda yüksekögretim kurumlarinin yerleskelerinde saglikli ve temiz ortamlarin gelistirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartlari belirlemek amaciyla bir is birligi protokolü imzalanmisti. Bu dogrultuda çalismalarini yogun bir sekilde sürdüren KTO Karatay Üniversitesi, kampüste saglikli ve temiz ortamlarin gelistirilmesi, hijyen kosullarinin saglanmasi, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanmasi ve takibi için gerekli altyapi kosullarini saglayarak “Güvenli Kampüs Belgesi” almaya hak kazandi.

KTO Karatay Üniversitesi; güvenli ve temiz alanlarin vazgeçilmez merkezi

“Dijital Çagin Dijital Üniversitesi” mottosuyla dijital platformlarda Türkiye’nin en aktif üniversiteleri arasinda yer alan, özgün bir sekilde gelistirilen KaratayHibrit egitim modeliyle yüz yüze ve uzaktan egitimin basarili bir sekilde yürütüldügü KTO Karatay Üniversitesi, pandemi sürecinde belgelendirme çalismalari ile de dikkat çekiyor.

Türkiye’de “Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi; vaka yönetimi, risk degerlendirmesi, acil durum eylem plani faaliyetlerini titizlikle yürüterek güvenli ve temiz alanlarin vazgeçilmez merkezi olmustur.

YÖK ve TSE’nin hazirladigi kilavuza KTO Karatay Üniversite’nden birebir uyum

KTO Karatay Üniversitesi Kalite Yönetim Ofisi’nden yapilan açiklamada, “Üniversitemiz, YÖK ve TSE is birliginde hazirlanan ‘Küresel Salgin Baglaminda Yüksekögretim Kurumlarinda Saglikli ve Temiz Ortamlarin Gelistirilmesi Kilavuzu’na birebir uyum saglamis; ögrenciler, çalisanlar ve tüm dis paydaslarin sagliginin korunmasi için gerekli adimlari atmistir. Bu kapsamda yapilan çalismalarin tescillenmesi amaci ile belgelendirme basvurusunda bulunulmus ve belge almaya hak kazanilmistir. KTO Karatay Üniversitesi olarak temel gayemiz, her yil belgenin yenilenerek sunulan hizmet kalitesinin sürdürülebilirliginin saglanmasidir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA