HDP Il Binasindaki Saldirida Ölen Deniz Poyraz'in Cenazesinde Kisa Süreli Gerginlik

Izmir’de, HDP Il Binasina düzenlenen silahli saldiri sonucu öldürülen Deniz Poyraz, kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Cenazede kisa süreli gerginlik çikti.

HDP Il Binasindaki Saldirida Ölen Deniz Poyraz'in Cenazesinde Kisa Süreli Gerginlik


Izmir HDP Il Baskanligina düzenlenen silahli saldiri sonucu ölen Deniz Poyraz’in (38) cenazesinde kisa süreli gerginlik yasandi. Kadifekale Hava Sehitleri Camii’ndeki törende cenazeye katilan bazi kisiler, tabutun üzerine PKK paçavrasini örtmek istedi. Bu sirada polis, PKK paçavrasinin tabuta örtülmesine izin vermedi ve kisa süreli gerginlik çikti. Gerginlik daha sonra yatistirildi.

Polis yogun önlem aldi

Öte yandan polis ekipleri, cenazede herhangi bir provokasyon meydana gelmemesi için önceden yogun güvenlik önlemleri aldi. Cami çevresinde bulunan bazi yollari trafige kapatan güvenlik güçleri, cenazeye katilanlara üst aramasi yaparak camiye aldi. Kilinan cenaze namazini ardindan Deniz Poyraz’in cenazesi Yeni Buca Mezarligi’na defnedildi.

Cenazeye HDP Es Baskani Pervin Buldan’in yani sira CHP’li ve HDP’li milletvekilleri ile CHP’li Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve HDP’liler katildi.

Kaynak: İHA