Dilovasi'na 16.5 Milyonluk Yatirim

Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, ilçeye toplamda 16.5 milyonluk yatirim yapilacak ISU çalismalarini yerinde inceledi.

Dilovasi'na 16.5 Milyonluk Yatirim
Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kocaeli Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ISU) Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi tarafindan geçtigimiz ay ihalesi gerçeklesen çalismalari yerinde inceledi. Sayir, ISU yatirimlardan sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Necati Çalik, Yatirimlar Sube Müdürü Adem Altay ve ISU Dilovasi Sube Müdürü Özay Numan Yandik ile birlikte yaptigi incelemelerde çalismalar hakkin bilgi aldi.

Dilovasi’nin Tavsancil, Demirciler, Mimar Sinan, Orhangazi, Kayapinar, Turgut Özal Mahallelerinde baslanan Içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu insaati çalismalarinin toplam maliyeti 16,5 milyon olurken isin bitis süresi 400 gün olarak belirlendi. Dilovasi’nin yedi mahallesinde yapilacak alt yapi çalismalarinda 2 bin 300 m içme suyu hatti, 4 bin m atiksu hatti ve 6 bin m yagmursuyu hatti yapimi planlaniyor.

Dilovasi’nin önemli ölçüde alt yapi sorununu çözmesi beklenen alt yapi çalismalari hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Sayir, “Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Doç.Dr. Tahir Büyükakin’in talimatlari dogrultusunda ilçemizde baslatilan alt yapi çalismalari geçtigimiz ay baslayarak tüm hiziyla devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskanimizin Dilovasi’na verdigi degerin bir göstergesi olan 16,5 milyonluk alt yapi yatirimi sonrasi içme suyu, atik su ve yagmur suyu sorunlarimiz büyük ölçüde bitmis olacak. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Büyükakin ve ekibine ilçemize gösterdigi ilgiden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA