Bakan Selçuk Açiklamasi 'Türkiye'de 10 Binden Fazla Tasarim Ve Beceri Atölyesi Açtik'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Türkiye’de 10 binden fazla tasarim ve beceri atölyesi açtiklarini ifade ederek, “Bu alanlar otomasyonun, kodlamanin, robotigin oldugu, üç boyutlu çalismalarin oldugu atölyelerden olusuyor. Bu konuda yetisen çocuklarimizin binlercesi de TEKNOFEST gibi yarismalara hazirlaniyorlar” dedi.

Bakan Selçuk Açiklamasi 'Türkiye'de 10 Binden Fazla Tasarim Ve Beceri Atölyesi Açtik'
Afyonkarahisar Milli Egitim Müdürlügü tarafindan bir termal otelde Kendin Yap Atölyesi Uluslararasi Farkindalik Festivali düzenlendi.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, online katildigi festivalde tasarim ve beceri atölyelerinin önemine deginerek, çocuklarin bu alanlarda kendilerini bütünsel olarak gelistirdiklerini söyledi.

Bakan Selçuk konusmasina söyle devam etti:

“Bizim egitim sistemimizde bir degisimi ortaya koymak, dünyadaki bu degisimlere ayak uyduran, uyum saglayan bakis açisi gelistirmek son derece kritik hale geliyor. Çocuklarimizin akademik becerilerinin yani sira sanatsal becerilerinin, sadece idrak egitimi degil de vicdan egitimi ve bunun yani sira çocuklarimizin bütünsel gelisimiyle ilgili sosyal, duygusal, fiziksel gelisimiyle ilgili çok daha üst bir perspektiften bakma ihtiyacimiz var. Bu baglamda dijital beceriler de ayri bir önem tasiyor. Çünkü, günümüzün artik okur yazarliginin bu hale gelmis olmasi çok önemli. Bu yüzden de drama, sanat ya da teknoloji egitimi, kodlama, otomasyon, robotik, üç boyutlu tasarimlar, bunlarin tamaminin söz konusu oldugu 10 binden fazla atölye açtik Türkiye’de. Buna tasarim beceri atölyeleri diyoruz. Tasarim beceri atölyelerinin tamami bu bahsettigimiz basliklar altinda ve yaklasik 2 bin 500 tanesi de otomasyonun, kodlamanin, robotigin oldugu, üç boyutlu çalismalarin oldugu atölyelerden olusuyor. Bu konuda yetisen çocuklarimizin binlercesi de TEKNOFEST gibi yarismalara hazirlaniyorlar. Ulusal ve uluslararasi platformlarda çalisiyorlar.”

Bakan Selçuk’un konusmasinin ardindan katilimcilar ögrencilerin hazirlamis oldugu çalismalari inceledi.

(Mevlüt Tinas /IHA)
Kaynak: İHA