AK Parti Kadin Kollari Il Baskanligindan Kan Bagisi Kampanyasi

AK Parti Çorum Kadin Kollari Il Baskanliginca 2 ay sürecek kan bagisi kampanyasi baslatildi.

AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Meryem Demir, Hürriyet Meydani'nda kurulun kan bagis standini ziyaret ederek, kampanyayi baslatti.

Demir, stant ziyaretinin ardindan Türk Kizilay kan merkezine giderek partililerle kan bagisinda bulundu.

Demir, gazetecilere, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanliginca Türk Kizilayin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde kan stokunun azalmasi dolayisiyla "Kan ver can ol, kan ver nefes ol" sloganiyla kan bagisi kampanyasi düzenledigini söyledi.

Kampanyaya Çorum'dan da destek olacaklarini belirten Demir, "2 ay sürecek kampanya sürecinde vatandaslarimizdan ve teskilat mensuplarindan kan bagisinda bulunmalarini isteyecegiz." dedi.

Türk Kizilay Çorum kan alma biriminden Dr. Senem Çavus da Kovid-19 salgininin kan bagisina engel olmadigini vurgulayarak, Kovid-19'a yakalananlarin hastaligi atlattiktan 28 gün, asi olanlarin ise bir hafta sonra kan bagisinda bulunabilecegini anlatti.

Çavus, "Kan vermek, askerlik yapmak gibi bir vatandaslik görevidir. Salgin döneminde hastaliklar ve kan ihtiyaci bitmedi. Bu süreçte Türk Kizilay kan tedariki konusunda sikintiya girdi. Dolayisiyla bu gibi çalismalar daha çok önem kazandi." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA