AGÜ, WURI 2021 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Siralamasinda Ilk 30'Da

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ); covid-19 pandemisi nedeniyle bu yil degerlendirme kriterleri arasina ilk kez alinan ’Kriz Yönetimi’ kategorisinde dünya 2’ncisi, ayrica ’Ögrenci Hareketliligi ve Ulasilabilirlik’ kategorisinde de dünya 6’ncisi olarak büyük bir basari elde etti.

AGÜ, WURI 2021 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Siralamasinda Ilk 30'Da
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi dünyanin en iyi üniversitelerinin yer aldigi, WURI 2021 Dünya Yenilikçi Üniversiteleri siralamasinda ilk 30’da yer aldi. Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yil degerlendirme kriterleri arasina ilk kez alinan ’Kriz Yönetimi’ kategorisinde dünya 2’ncisi, ayrica ’Ögrenci Hareketliligi ve Ulasilabilirlik’ kategorisinde de dünya 6’ncisi olarak büyük bir basari elde etti. Iki yil üst üste listede ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi olan AGÜ hem üniversiteye hem de Türkiye’ye büyük bir basari kazandirmis oldu. Üniversitelerin topluma gerçek katkilarini degerlendirmek amaciyla, Hansa Üniversiteler Birligi tarafindan olusturulan, dünyadaki en iyi üniversitelerin yer aldigi WURI 2021 siralamasinda AGÜ, 27’nci sirada yer aldi. Siralamada üniversitelerin yenilikçi yönleri, üniversite-sanayi is birlikleri, girisimcilik, etik degerler, kriz yönetimi, ögrenci hareketliligi ve ulasilabilirlik gibi birbirinden farkli kriterlerin degerlendirmeye alindi. Daha önce Türkiye’de ’Uzaktan egitim sürecini daha iyi yöneten devlet üniversiteleri’ siralamasinda birinci olan AGÜ, Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yil ilk kez degerlendirmeye alinan ’Kriz Yönetimi’ kategorisinde dünya 2’ncisi olurken, ayrica ’Ögrenci Hareketliligi ve Ulasilabilirlik’ kategorisinde dünya 6’nciligini elde etti. Dünya siralamasinda iki yil üst üste ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi olma basarisini da gösteren AGÜ hem Türkiye’yi temsil etti hem de ülkemizin yüksekögretim alaninda tanitimina büyük katki sagladi. Bu basariyi degerlendiren Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, AGÜ’nün kisa sürede Times Higher Education (THE), QS (Quacquarelli Symonds), U-Multirank gibi dünyanin prestijli yüksekögretim derecelendirme kuruluslarinin dikkatini çekmeyi basardigini söyledi.



Ayni zamanda Hansa Üniversiteler Birligi üyesi de olan AGÜ’nün uzun vadeye yayilan, planli bir uluslararasilasma ve markalasma stratejisi oldugunu vurgulayan Rektör Prof. Yilmaz, bu amaca ulasma noktasinda emin adimlarla ilerlediklerini de ifade etti.

Kaynak: İHA