Van'da Gösteri Yürüyüsü Ve Açik Hava Toplantilari 15 Gün Yasaklandi

Van'da, gösteri yürüyüsü ve açik hava toplantilarinin 15 gün süreyle yasaklandigi bildirildi.

Van'da Gösteri Yürüyüsü Ve Açik Hava Toplantilari 15 Gün Yasaklandi
Valilikten yapilan açiklamada, anayasa ve kanunlarda öngörülen sinirlandirma ve yasaklama sartlarini dogrudan ve açikça olusturdugu degerlendirilen eylem ve saldirilarin önüne geçilmesinin planlandigi belirtildi.

Vatandaslarin can ve mal güvenliginin saglanmasi, terör örgütlerinin planlarinin bertarafi, bu baglamda milli güvenligin saglanmasi, kamu düzeni ve genel sagligin korunmasi, suç islenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin, genel asayisin devaminin temini ile siddet olaylarinin yayginlasmasinin engellenmesinin amaçlandigi anlatilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Van ili cografi sinirlarinda 18 Haziran'dan geçerli 2 Temmuz tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süre ile Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüsü ve açik hava toplantilari 2911 sayili kanunun 17. maddesine istinaden yasaklanmistir. Ilimizde düzenlenecek olan basin açiklamasi, oturma eylemi ve anket yapilmasinin, çadir ve stant kurulmasinin/açilmasinin, imza kampanyasi düzenlenmesinin, bildiri, brosür ve el ilani dagitilmasinin, Il idaresi Kanunu'nun 11. maddesinin A ve C fikra hükümleri geregince belirtilen tarihlerde mülki idare amirinin iznine baglanmistir."

Kaynak: AA