Trakya'da OSB Çalisanlari Asilama Faaliyetlerine Yogun Ilgi Gösteriyor

Trakya'da organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerce Kovid-19 asisi uygulanmasina devam ediliyor.

Kirklareli Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Ayçin Ugur koordinasyonundaki asi ekibi, Kirklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) asi çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor.

Ekiplerin bir kismi fabrikalarda, bir kismi ise OSB Müdürlügü bahçesinde kurulan çadirlarda asilama çalismalarina devam ediyor.

OSB çalisanlari da asilama faaliyetlerine yogun ilgi gösteriyor.

Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit, AA muhabirine, gece gündüz demeden vatandasin sagligi için görev yapan ve vatandaslari asilamak için yogun bir çaba gösteren saglik çalisanlarina tesekkür etti.

Asilama çalismalari ile salginin hizinin düsürüldügünü ifade eden Cerit, sirasi gelen tüm vatandaslari asilayacaklarini kaydetti.

Cerit, Kirklareli OSB'de dün 8 bin 532 kisinin asilandigini bildirdi.

Asi olan Gülay Güvenç ise asilama çalismalari ile eski günlerin geri gelecegine inandigini ifade etti. Güvenç, bu süreçte fedakarca çalisan saglik çalisanlarina da tesekkür etti.

Emrah Asik ise sirasi gelen herkesi asi olmaya davet etti. Asilama çalismalarinin önemine deginen Asik, "Insallah sifa olur. Allah devletimizden razi olsun, pandeminin basindan beri bu süreci çok iyi yönettiler." dedi.

Ekrem Tüner de asi oldugu için mutlulugunu dile getirdi.

Edirne ve Tekirdag'da da organize sanayi bölgelerinde asi çalismasi yürütülüyor.

Saglik Bakanligi verilerine göre, Trakya'da 1 milyon 51 bin 172 kisiye asi yapildi.

Tekirdag'da 512 bin 597, Edirne'de 293 bin 531, Kirklareli'nde ise 245 bin 44 doz asi uygulandi.

Kaynak: AA