Mugla'da Konuk Edilen Romanyali Gazetecilere Kovid-19 Tedbirleri Güven Verdi

Turizm firmasinca Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de agirlanan Rumen gazetecilerden Adrian Boioglu: 'Hello Holidays, Türkiye'ye gelmek isteyen turistlere güvenlik ve saglik açisindan turistlerin neler yasayacaklarini da bu agirlama ile göstermis oldu' Gazeteci Paul Alexe: 'Bu ziyaretin turizme olumlu katkisi olacak. Romanya'da asinin da etkisiyle sartlar normale dönmeye basladi. Insanlar normal hayata dönmek istiyorlar'

Romanya'nin tur operatörlerinden Hello Holidays, Rumen gazetecileri Mugla'da agirladi.

Romanyali tur firmasinin Türkiye partneri Peninsula Tours'un ev sahipliginde Romanya'nin baskenti Bükres ve büyük illerinden gelen gazeteciler, Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de misafir edildi.

Ilçelerin tarihi ve dogal güzelliklerini kesfeden ve turistik tesislerini gezen Rumen gazeteciler, Marmaris'teki otelde Türk gazetecilerle bir araya geldi.

Rumen gazetecilerden Adrian Boioglu, Bodrum, Fethiye ve Marmaris'ten etkilendiklerini ve kaldiklari otellerin salgin tedbirlerinin gerekenden daha da iyi oldugunu söyledi.

Otellerin aldigi salgin önlemlerinden memnun kaldiklarini belirten Boioglu, "Bu tedbirlerin önümüzdeki günlerde turizminize katkisinin olacagini düsünüyorum. Marmaris Belediye Baskani'yla görüstük. Bize zaman ayirdi. Ilçede yapilanlari yetkiliden dinlemek bizi memnun etti. Marmaris'te 26 yasinda otel müdürü oldugunu da duyduk. Çok genç bir müdürle tanistik. Genç müdür ve yaptiklari bizleri etkiledi. Çok memnun olduk. Hello Holidays, Türkiye'ye gelmek isteyen turistlere güvenlik ve saglik açisindan turistlerin neler yasayacaklarini da bu agirlama ile göstermis oldu." diye konustu.

Konuk gazetecilerden Paul Alexe de Türkiye'nin Romanya'da en favori destinasyonlardan oldugunu dile getirdi.

Romanyalilarin Türkiye'ye tatile gelmeyi çok istedigini kaydeden Alexe, "Salgindan dolayi kafalarinda soru isaretleri vardi. Bu ziyaret, alinan önlemler bu soru isaretlerini giderecek. Biz bunu gördük ve yasadik. Döndügümüzde bunlari aktaracagiz. Bu ziyaretin turizme olumlu katkisi olacak. Romanya'da asinin da etkisiyle sartlar normale dönmeye basladi. Insanlar normal hayata dönmek istiyorlar. Bu durum tatil anlamina da geliyor. Türkiye'de de asilamanin arttigini gördük. Iki ülkede de hayat normale, olmasi gereken noktaya gelmeye basladi." degerlendirmesinde bulundu.

Peninsula Tours Bölge Müdürü Ali Kirli da Romanyali gazetecilerin bu ziyaretten sonra Mugla'nin gönüllü elçisi olduklarini ifade etti.

Rumen gazeteciler, yarin Ortaca'nin Dalyan Mahallesi'nde Kral Mezarlari ve Iztuzu Plaji'ni ziyaret ettikten sonra ülkelerine dönecek.
Kaynak: AA