Mugla'da Deniz Kirliliginin Önlenmesine Yönelik Denetim Yapildi

Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ile Sahil Güvenlik ekiplerince, Fethiye ve Datça'da tekneler denetlendi, bazi noktalardan numuneler alindi.

Mugla'nin Fethiye ve Datça ilçelerinde, Çevre ve Sehircilik Bakanliginca yayimlanan "Denizcilik Atiklari Uygulamasi" genelgesi kapsaminda denizde denetim gerçeklestirildi.

Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ile Fethiye Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince, turistik ilçede yat limanindaki teknelerde çalisma yapildi.

Sahil Güvenlik Komutanligina ait botla denize açilan ekipler, Fethiye ve Ölüdeniz atik su aritma tesisinde aritilan suyun derin desarjla denize birakildigi bölgede incelemelerde bulundu.

Mikrobiyolojik kirlilik bulunup bulunmadiginin analiz edilmesi için ekipler, deniz suyundan numune aldi.

Deniz kirliligiyle mücadele etmek, kirleten gemilere karsi ilave tedbirler almak ve gemi kaynakli kirliligi önlemek amaciyla yayimlanan "Denizcilik Atiklari Uygulamasi" genelgesi kapsaminda bilgilendirme yapildi.

Ekipler, Datça Atik Su Aritma Tesisinde aritilan suyun derin desarjla denize birakildigi bölgede de inceleme gerçeklestirdi.

Analiz için deniz yüzeyi ve dibinden numune alindi, deniz suyu sicakligi ölçüldü, teknelerin atiklariyla ilgili denetleme yapildi.

Denetimlerin araliksiz sürdürülecegi bildirildi.

Kaynak: AA