Hamas Lideri Heniyye, Fas Meclis Baskani El-Maliki Ile Filistin'deki Son Gelismeleri Görüstü

ElMaliki, görüsmede, Fas Meclisi olarak özellikle Kudüs konusunda Filistinlilerin haklarini korumak adina verilebilecek katkilara odaklandiklarini ifade etti.

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye baskanligindaki Filistinli heyet, Fas’taki temaslari kapsaminda Baskent Rabat’ta Meclis Baskani Habib el-Maliki ile bir araya geldi.

Görüsme sonrasi Ismail Heniyye’nin ofisinden yapilan yazili açiklamada, Heniyye’nin Meclis Baskani el-Maliki ve bir grup milletvekiline Filistin’de yasanan son gelismeleri aktardigi, buna mukabil el-Maliki’nin, Fas Meclisi olarak özellikle Kudüs konusunda Filistinlilerin haklarini korumak adina verilebilecek desteklere odaklandiklarini ifade ettigi bildirildi.

Görüsmede El-Maliki’nin iki ülke arasindaki tarihi iliskilere isaret ederek, "Fas Krali 6. Muhammed, Fas halki, hükümeti ve meclis olarak Filistin’in hakli direnisini desteklediklerini" ifade ettigi kaydedildi.

El-Maliki görüsmede ayrica Fas’in “baskenti Kudüs olan Filistin devletine” olan desteklerini yineledigi belirtildi.

Hamas lideri Heniyye, dün Fas Basbakani Sadeddin el-Osmani tarafindan kabul edilmisti.

Israil'in Gazze Seridi'ne yönelik 10 Mayis'ta baslayip, 11 gün süren saldirilarinin ardindan Hamas lideri Heniyye, Rabat'a ilk resmi ziyaretini gerçeklestiriyor.
Kaynak: AA