Denizlili Sanayicilerin 15 Yillik Hayali Gerçek Oluyor

Denizli Sanayi Odasi (DSO) tarafindan yapimina devam edilen oda binasi insaatinda sona gelindi.

Denizlili Sanayicilerin 15 Yillik Hayali Gerçek Oluyor


Geçen yil Ekim ayinda temeli atilan oda binasinda insaat 2021 yili Ekim ayinda tamamlanmasi hedeflenirken ve 2 bin 400 metre kare arsa üzerine yaptirilan bina 15 milyon TL’ye mal olacagi açiklandi. DSO Baskani Müjdat Keçeci; “15 yillik hayali gerçeklestiriyoruz. Burasi Denizli’de üreten, üretime katki saglayan herkesin yeni evi olacak. Burasi biz sanayicilerin evi olacak” dedi.



Denizli’de 2020 yilinda Izmir Asfalti üzerinde temeli atilan Denizli Sanayi Odasi (DSO) hizmet binasi insaatinda sona yaklasilirken 2 bin 400 metre kare arsa üzerine 3 katli olarak yapimina devam edilen insaatin 2021 yili Ekim ayi içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Dis cephe ve iç dekorasyonunda Denizli travertenleri ve mermerinin kullanilacagi bina insaatinin yaklasik 15 milyon TL’ye mal olacagi belirtildi. Eski Türkiye Ekonomi Bakani Bakani Nihat Zeybekci, Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Baskan Vekili Ali Degirmenci, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Denizli Ticaret Borsasi (DTB) Baskani Ibrahim Tefenlili, Denizli Organize Sanayi Baskani Abdulkadir Uslu ve DSO yönetim kurulu üyelerinin katilimiyla oda binasi insaatinda ilk inceleme gezisi düzenlendi.

DSO Baskani Müjdat Keçeci, yapimi devam eden binayla birlikte 15 yillik hayalide gerçege dönüstürdüklerini söyledi.

Ayni bölgeye ticaret odasi ve borsanin da hizmet binasi yapacagini anlatan DSO Baskani Keçeci; “Denizli’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’ne (TOBB) bagli olan 3 merkez oda olarak biz, Türkiye’de ilk defa birlikte bir bina yapmak için kollari sivadik. Üç kurum arasinda yeni bir binaya en çok ihtiyaç duyan oda bizdik. Bir sanayi kenti olan Denizli’de, uluslararasi ve ulusal heyetleri, devlet büyüklerimizi agirlarken, sanayicilerimiz adina utaniyorduk. Hiçbir zaman gösteris pesinde olmadik ama 50 yili doldurmak üzere olan hizmet binamiz artik Denizli’nin büyüyen ve gelisen sanayisine yetmemeye baslamisti” diye konustu.



“15 yillik hayali gerçeklestiriyoruz”

DSO Baskani Keçeci; “Bu nedenle diger odalardan önce davranip, 2020 yilinin Eylül ayinda ihalemizi gerçeklestirerek Ekim ayinda temelimizi attik. Pandemi nedeniyle temel atma töreni veya baska bir sey yapamadik ve bugüne kadar sizinle bu heyecanimizi paylasamadik. Bugün sizlerle bu heyecanimizi geç de olsa paylasmak için birlikte olmak istedik. 15 yillik hayali gerçeklestiriyoruz. Burasi Denizli’de üreten, üretime katki saglayan herkesin yeni evi olacak. Burasi biz sanayicilerin evi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA