Araban Sarimsak Üreticileri Birligi 1.Olagan Genel Kurulu Yapildi

Subat 2020 tarihinde kurulan Araban Sarimsak Üreticileri Birligi ilk kongresini yapti. Kongre sonrasi Araban Ziraat Odasi’nin mevcut Baskani Hasan Altun, Araban Sarimsak Üreticileri Birligi Baskani seçildi.

Araban Sarimsak Üreticileri Birligi 1.Olagan Genel Kurulu Yapildi
Sarimsagiyla ünlü olan Gaziantep’in Araban ilçesinde geçtigimiz aylarda kurulan Araban Sarimsak Üreticileri Birligi ilk kongresini yapti. Kongre sonrasi Hasan Altun, Araban Sarimsak Üreticileri Birligi Baskani seçildi. Araban Sarimsak Üreticileri Birligi önceki yönetim kurulu ve sarimsak üreticileri tarafindan birinci genel kurul öncesi yapilan istisare toplantida oy birligiyle alinan kararla tek aday olarak katilan Hasan Altun, baskan seçildi.

“Hemserilerime serefle hizmet edecegim, insallah”

Araban Sarimsak Üreticileri Birligi Baskanligina seçilen Hasan Altun, kongre sonrasi yaptigi açiklamada, "Gelirinin tamaminin tarima dayali olan ve Araban Ovasi’nin verimli topraklarinda bilinçli çiftçilerimiz tarafindan yetistirilen ve ünü Türkiye sinirlarini asan onlarca tarim ürünlerinden birisi olan Araban sarimsagi’ni ülke genelindeki tüm pazarlara ulastirilabilmesi için ve çiftçilerimizin desteklenmesi için projeler yapacagiz. Arabanli çiftçi hemsehrilerimin destekleriyle 2019 yilinda yapilan seçimde Araban Ziraat Odasi Baskanligi görevine seçilmistim. Göreve geldigim ilk günden bu güne kadar görevimi layikiyla yerine getirmek için gece ve gündüz, hafta içi hafta sonu demeden mesai mefhumu gözetmeksizin degerli çiftçi hemserilerim için çalistim. Degerli sarimsak üreticisi hemserilerim ikinci bir görev olarak Araban Sarimsak Üreticileri Birligi Baskanligi görevini de bana uygun görüp verdiler. Bana verilen ve benim için serefli görevler olan Araban Ziraat Odasi Baskanligi ile Araban Sarimsak Üreticileri Birligi Baskanligi görevimi Allah’in izniyle en iyi bir sekilde yürütüp degerli çiftçi hemserilerime serefle hizmet edecegim insallah” dedi.



“Hasan Altun’u tebrik ederim”

Genel kurula katilan Araban Belediye Baskani Hasan Dogru ise baskanliga seçilen Altun’u tebrik ederek, "Araban Sarimsak Üreticileri Birligi Baskanligi’na seçilen Hasan Altun’u tebrik ederim. Bu gün Araban sarimsagi kalitesi, aromasi ve depolama dayanikliligiyla Türkiye genelinde kanitlanmis bir üründür. Arabanli sarimsak üreticilerinden, ürünlerini degerinin altinda fiyatlara satmamalarini istiyorum’’ diye konustu.



Genel kurula Araban Belediye Baskani Hasan Dogru, Araban Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Kerim Yavuz, Yavuzeli Ziraat Odasi Baskani Bekir Sakar ile birlikte Arabanli sarimsak üreticileri katildi.

Kaynak: İHA