'Sultansehir Resim Sergisi' Sanatseverlerle Bulustu

Çocuklarin ellerinden çikan Maglova Kemeri ve Saat Kulesi gibi Sultangazi’nin tarih kokan yerlerinin resimlerinin yer aldigi ’Sultansehir Resim Sergisi’ açildi.

'Sultansehir Resim Sergisi' Sanatseverlerle Bulustu
Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi ögrencilerinin eserlerinden olusan ’Sultansehir Resim Sergisi’ sanatseverlerle bulustu. Sergide Sultangazi’nin mekanlari ve salgin dolayisiyla gerçeklestirilemeyen 23 Nisan Resim Sergisi’nden eserlere de yer verildi.

Sanat Sokagi Sultan Çiftligi Meydani’ndaki serginin açilisina Sultangazi Belediye Baskani Avukat Abdurrahman Dursun basta olmak üzere çok sayida sanatsever de katildi.

Sergide, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde kursa katilan 32 ögrencinin 48 adet eseri sergileniyor.

“Çocuklarimizin gönüllerini sadece imar faaliyetleriyle tatmin edemeyiz”

Serginin açilisinda konusma yapan Sultangazi Belediye Baskani Avukat Abdurrahman Dursun, “Ilkokul ve ortaokul çagindaki 32 yavrumuzun eserlerini görüyoruz. Bilim merkezimizde kisa sürede egitim aldilar ve egitimleri sonunda da 48 adet eseri ortaya çikartmis oldular. Özellikle gençlerin kültürle, sanatla, sporla bulusmalarini önemsiyoruz. Bu alanlari olabildigince gençlerimize, çocuklarimiza açiyoruz. Çünkü onlarin gönüllerinin sadece imar faaliyetleriyle tatmin olmayacagini biliyoruz. Onlarin ruhlarina dokunabilmek ancak kültürle, sanatla olur. 32 ögrencimizin 10 tanesiyle yüz yüze egitimler gerçeklestirdik. Kalan 22 ögrencimiz de hocalarla çevrim içi ders aldilar ama pandemi sartlarina ragmen 22 tane ögrencimiz, bu güzel eserlerin ortaya çikmasina katki sagladilar” seklinde konustu.



“Ögrencilerin kendi özgün çalismalari yer aliyor”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi Resim ve Heykel Atölyesi Egitmeni Elif Basak, “Çevrim içi egitimler ve yüz yüze egitimlerle 5 aylik bir sürede bu sergiyi ortaya çikarttik. Burada akrilik, yagli boya tuvaller ve kara kalem çalismalarimiz bulunmakta. Ögrencilerin kendi özgün çalismalariyla birlikte bir sergi planladik ve Sultangazi Belediyesi tarafindan destekleniyoruz” dedi.

Recep Tayyip Erdogan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Tuba Samsama, “Sultangazi’deki Maglova Kemeri’ni çizdim. Bu kemer çizmeyi zaten çok istiyordum çünkü onun benim için ayri bir yeri vardi” diye belirtti.

Türk sanat musikisiyle çesitlendirilen ’Sultansehir Resim Sergisi’ni sanatseverler, 12 Haziran’a kadar görebilir.
Kaynak: İHA