'Sakin Sehir' Persembe'deki Hoynat Adasi Cazibe Merkezi Haline Geldi

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler: 'Yaptigimiz çalismalarla Hoynat Adasi'ni bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdik'.

Ordu'nun "Sakin Sehir" unvanli Persembe ilçesindeki Hoynat Adasi, turizme kazandirilmasina yönelik çalismalarin ardindan dogaseverlerin ilgi odagi oldu.

Kentin önemli turistik alanlarindan adanin, geçmiste gemiciler tarafindan depo ve siginak alani olarak kullanildigi biliniyor.

Tepeli karabatak kuslarinin nadiren yuva yaptigi ve gümüs renkli martilarin yasam alani haline gelen ada, kus gözlemcileri tarafindan ilgi görüyor.

Ordu Büyüksehir Belediyesi, adanin karsisina seyir terasi, kumsala inisi kolaylastiran ahsap basamaklar, oturma gruplari, korkuluk ve gözlem dürbünü yapti.

Çevre düzenleme çalismalari sonrasi ada ve çevresini her gün yüzlerce kisi ziyaret ediyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, adada yapimi tamamlanan ve vatandaslarin kullanimina sunulan seyir terasinda ziyaretçilerle bir araya geldi.

Güler, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Hoynat'in özel bir alan oldugunu ifade etti.

Mezbelelik bir alani turizmin gözde mekanlarindan biri haline getirdiklerine isaret eden Güler, "Hoynat gerçekten harika bir yer. Burasi ayrica tepeli karabataklarin ve çift gümüs martilarin yasam alani. Daha öncesinde mezbelelik bir alandi. Büyüksehir Belediyesi olarak yaptigimiz çalismalarla Hoynat Adasi'ni bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdik. Bizden bekleneni yaptik." dedi.
Kaynak: AA