Pandemide Teknoloji Ürünlerine Ilgi Artti, En Çok Talep Tablette Oldu

Pandemi sürecinde, kullanimi daha da yayginlasan teknoloji ürünleri satis rekorlari kirdi. Online alisveris platformunun raporuna göre 2021 yilinda geride biraktigimiz bes ay içerisinde teknoloji alaninda en çok; tablet, akilli bileklik ve harddisk satildi.

Türkiye’de koronavirüs salgini tedbirleri kapsaminda evden çalisma ve uzaktan egitimin öne çikmasiyla tabletler basta olmak üzere teknoloji ürünlerine ve çalisma mobilyalarina olan talep artti. Bir e-ticaret platformu 2021 yilinin ilk bes ayki satis verileri kapsaminda derledigi rapora göre, teknoloji alaninda en çok satin alinan 3 ürün; tablet, akilli bileklik ve harddisk oldu.

En çok tablet, akilli bileklik ve harddisk satin alindi

2020 yilinin son bes ayi ile 2021 yilinin ilk bes ayindaki satis verilerini kiyaslayan platformdan yapilan açiklamaya göre; tabletlerde yüzde 50, harddisk ürünlerinde yüzde 93, cep telefonlarinda yüzde 231 ve cep telefonu aksesuarlarinda yüzde 631 artis yasandigi belirtildi. Ay bazindaki degerlendirmede ilgili ürünlerin en çok satis yapilan aylari ise; cep telefonlari nisan, harddiskler mayis, tabletler ve cep telefonu aksesuarlari mart ayinda oldugu açiklandi.

Koronavirüs sürecinde satin alinan teknoloji cihazlari arasinda, ev tipi kahve makineleri de listede kendine önemli bir yer buldu. Is yerlerinin kademeli olarak kapanmasi ve evden çalisma sistemine dönülmesiyle genel olarak ev disinda kahve tüketimi azalirken, evlerde olan tüketim ise artti. Buna bagli olarak kahve makinesi satislarinda yüzde 15’lik artis yasandigina dikkat çekilirken satislarin özellikle mayis ayinda oldugu açiklandi.
Kaynak: İHA