Nigde Belediyesi, Pandemide Faaliyetlerini Durduran Esnafa Bin 500 TL Hibe Verecek

Nigde’de pandemi kosullari nedeni ile gelirleri belli bir seviyenin altinda kalmis ve dar gelirli duruma düsen esnaflarin ekonomik olarak desteklenmesi için bin 500 liralik hibe destegi saglandi.

Nigde Belediyesi, Pandemide Faaliyetlerini Durduran Esnafa Bin 500 TL Hibe Verecek
Nigde Belediyesi’nden yapilan açiklamaya göre, Haziran Ayi Meclis Toplantisi’nda, Covid-19 sürecinde faaliyetlerini durduran esnafa oy birligiyle bin 500’er liralik hibe destegi karari alindi. Hibe desteginin Nigde sinirlari içerisinde yer alan ve Covid-19 salgini nedeniyle faaliyetleri durdurulan kiraathane, kafe, internet kafe, lokanta, okul kantini, çay ocagi, hamam, havuz isletmesi, hali saha, berber, konfeksiyoncu, mobilya tamircisi, soba tamircisi, dügün salonlari, okul servis isletmecileri ve müzisyenleri kapsadigi kaydedildi. Belediye olarak esnafa bir nebze destek olabilmek için konuyu gündemlerine tasidiklarini aktaran Baskan Özdemir sunlari söyledi;

"Covid-19 sürecinden maalesef esnafimiz olumsuz yönde etkilenmistir. Yasadigimiz su zorlu süreçte 1500 liralik destek ile esnaf kardeslerimizin yaninda olalim istedik. Tünelin ucu hafiften gözüktü gibi. Asilama orani belli bir seviyenin üstüne çiktiginda salginla ilgili baska bir boyuta geçmis olacagiz. En azindan bu durum is yeri kapanmalarinin önüne geçecek, insanlarimizin eve ekmek götürme sikintisi azalacak. Ülkemizin ve tüm insanligin bu salgin belasindan kurtulmasi tek temennimizdir. Hep beraber bunun için dua ediyoruz."

Hibe destegi ile ilgili bilgilerin https://nigde.bel.tr/ adresinden ögrenilebilecegi ve sartlari tutan esnafin basvurularini Nigde Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne gerekli evraklarla sahsen yapabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA