Küçükçekmece'de Dehsete Düsüren Kedi Olayinin Görgü Taniklari Konustu

Küçükçekmece’de pazar günü kedileri evine alarak pisirip yiyen Japon uyruklu sahsin komsulari yasanan dehseti anlatti. Olayin ortaya çikmasini saglayan Burhan Yüksek “Sahis sabah saatlerinde kedileri bir kovaya doldurarak evine çikartti” dedi.

Küçükçekmece'de Dehsete Düsüren Kedi Olayinin Görgü Taniklari Konustu
Olay geçtigimiz Pazar günü Küçükçekmece Besyol Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre Japon uyruklu D.M isimli sahis sokakta vatandaslarin sahiplendigi ve besledigi yavru kedileri bir kovaya doldurarak evine çikartti ve burada pisirerek yedi.

Dehset veren bu olay sokakta bulunan Burhan Yüksek isimli sahsin dikkati sayesinde ortaya çikti. Sahsin kedileri evine götürdügünü gören Yüksek olayin pesini birakmayarak önce komsularina daha sonra da polise bilgi vererek sahsin yakalanmasini sagladi.

Yasanan dehset verici olayi anlatan Yüksek “Pazar günü sabah saat alti civarinda ben uyandim balkona çiktim disariya baktigimda burada karsida oturan yabanci uyruklu bir komsumuz vardi. Beyaz bir kovaya yavru kedileri doldurdu. Aldi ve yukari dogru çikti ben yukaridan da seslendim ama Pazar sabahi oldugu için çok da seslenmedim. Benim düsüncem alacak evine çikaracak ve mama verecek diye düsündüm. Aradan zaman geçti saat 11 gibi o bina da oturan baska bir komsumuza durumu anlattim ’kedi yavrularini aldi gitti ama geri getirmedi anne de burada yavrularini ariyor’ dedim. Ama onlar da fazla ilgilenmedi. Ben ondan sonra ise gittim geldigimde hala anne burada yavrularini ariyordu. Ben bu sefer diger komsulara durumu anlattim. Onlar da merak ettiler bu arkadasi çagirdik geldi asagiya. Sorduk ’yavrulari aldin gittin dedim’ ilk önce inkar etti. ’Ben sevdim buraya biraktim’ dedi.

Ben de ’yalan söylüyorsun kovaya doldurup çikarttin’ dedim. Ondan sonra diger arkadaslari da evine gönderdik. Anne kediyi de gönderdik yavrulari orada mi bilir diye. Kapiyi açar açmaz anne kedi içeriye atlamis. Odalara falan kosmus. Ondan sonra anne kedi firinin önüne gelmis firini tirnaklamis. Arkadaslar daha sonra anne kediyi de alarak asagiya indi. Arkadaslar ’yüzde 99 kediler oradaydi ama firindan da çok kötü kokular geliyordu’ dediler" ifadelerini kullandi.

Yasananlarin ardindan polis çagirdiklarini söyleyen Yüksek, "Ondan sonra polise ihbar ettik kapiyi açtiramadi ilk gelen ekip. Savciliktan kagit olmasi gerektigini söylediler bize ve ayrildilar. Daha sonra ben pazartesi günü hayvan dernekleri ile irtibata geçtim. O derneklerin sayesinde emniyetin içinde daha önce adini duymadigim hayvanlari koruma birimi varmis onlar geldi. Çok duyarli bir komiser vardi içlerinde çok duyarli davrandi. Onlar çok ilgilendiler ve gözaltina aldilar. Kendisi göz alti sirasinda itiraf etmis. Ben kestim bunlari yedim demis. Dün tekrar buraya geldi ve bizden özür diledi ben yaptim yedim bir daha yapmayacagim. Biz yine polis ekiplerini aradik onlar da geldiler dün gözaltina aldilar ve sinir disi edeceklermis” diye konustu.

Kaynak: İHA