Kibris Gazisi Anisina Düzenlenen 861 Kilometrelik Bisiklet Turu Ordu'da Sonlandi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurulusunun 37’nci yil kutlama törenleri sirasinda geçirdigi kaza sonrasi hayatini kaybeden eski Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskani ve Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan’in anisina düzenlenen bisiklet turu, Ordu’nun Persembe ilçesinde sona erdi.

Kibris Gazisi Anisina Düzenlenen 861 Kilometrelik Bisiklet Turu Ordu'da Sonlandi


KKTC’nin 37’nci kurulus yil dönümü dolayisi ile Kapali Maras bölgesinin açilis töreni sirasinda geçirdigi kazanin ardindan hayatini kaybeden Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan için Istanbul’dan bisikletleriyle tura katilan 9 kisi, düzenlenen törenle Ordu’nun Persembe ilçesine 8’inci günde ulasti. Persembe Belediyesi önünde gerçeklestirilen tören, saygi durusu yapilmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törende, Istanbul’dan 861 kilometrelik bisiklet turu ile Ordu’ya ulasan 9 kisilik ekibe, Tandogan ailesi tarafindan plaket ve madalya takdim edildi.

“Bu bir ahde vefadir”

Programda konusan Persembe Belediye Baskani Mustafa Sayim Tandogan, 861 kilometreden pedal çevirip Persembe ilçesine gelmenin kolay olmadigini ve bunun ahde vefa oldugunu belirtti.

Bu vefa davranisini aile olarak unutmayacaklarini kaydeden Tandogan, “Çok duyguluyuz, burada konusmak kolay degil. Amcam bizim için çok degerliydi, sizin için de degerli oldugunu biliyorum. Zaman zaman dernege ugruyorum, sizin bir iki programiniza katildim, birlik ve beraberliginizi gördüm. Elim bir kaza geçirdi, kendisi Cumhurbaskanimizin daveti üzerine Kibris’ta Kapali Maras bölgesinde açilista bir kaza geçirdi ve sonrasinda vefat etti. Gerçekten Kibris onun için çok anlamliydi. Bizim de aile büyügümüz ve babamizdi, herkesten Allah razi olsun” dedi.



“Esimin bu sekilde anilmasi beni çok memnun ediyor”

Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan’in esi Sema Tandogan da pandemi nedeniyle esinin ölümünde bir anma olmadigini ve bu bisiklet turunun kendilerini mutlu ettigini ifade ederek, “Esimin anisina bir tur düzenlemek istedigini ve mezari basina gelmek istediklerini söyleyince çok sevindik. 861 kilometrelik yolu arkadaslari ile birlikte gelip, esimin mezarinda anma düzenlemek için buraya geldiler. Çok memnunuz, esimin bu sekilde anilmasi beni çok memnun ediyor, Allah ruhunu sad etsin” seklinde konustu.

Tandogan’in kizi Gülfem Tandogan ise vefatin ardindan geçen süre zarfinda böyle bir etkinligin gurur verici oldugunu ifade etti.



“Bu bag, bize verdigi güçten dogdu”

Programda konusan ve bisiklet turnuvasini düzenleyen ve katilan, Tandogan’in komutasinda askerlik yapan Kibris Gazisi Ali Güngör su ifadelere yer verdi:

“Kibris Baris Harekati’nda bana ne mutlu ki Mehmet Sükrü Tandogan gibi bir komutanin emrinde askerlik yaptim, iyi ki onun askeri olmusum, iyi ki tanimisim, üzerimizde büyük emegi var. Eger bir komutan komutansa, askeri de askerdir. Bu bag bizim birlikte bize verdigi güçten dogdu. Bugün ben bu turu yapiyorsam, onun bana verdigi emekten dolayi, hakkini ene yapsam ödeyemem. Komutanlar komutan oldugu sürece bu vatan bölünmez, ben emegime degil, benimle 861 kilometre pedal çeviren arkadaslarima sonsuz tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA