Kayseri'de Hafta Sonu Sicakliklar Artacak

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Bütüner, haftalik hava tahmini ile ilgili verdigi bilgilerde hafta sonu Kayseri’de sicakliklarin artacagini söyledi.

Kayseri'de Hafta Sonu Sicakliklar Artacak
Hafta sonu sicakliklarin 3 ile 5 derece artacagini söyleyen Meteoroloji 7. Bölge Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Bütüner, “Hava sicakligi bugün 26-27 derece civarinda seyredecek. Yarin da kuvvetli, orta kuvvetli kuzey ve kuzeybatidan rüzgarlarimiz oldugu için, hava sicakligi 25 derece civarinda kalacak. Mevsim normallerinin 2 ile 4 derece arasinda seyretmesini bekliyoruz. Cuma günü 28 derece, Cumartesi 30 ve Pazar günü 32 derece civarinda bekliyoruz hava sicakligini. Özellikle hafta sonu mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Gece sicakliklari da mevsim normallerinde seyredecek” dedi.

Bugünden sonraki 4-5 gün yagis beklemediklerini söyleyen Bütüner, “Bugün lokal 2’den sonra Kayseri merkez ve genelinde saganak ve gök gürültülü saganak yagislar bekliyoruz. Aksam 8-9’a kadar aralikli sekilde yagislar var. Sonraki 4-5 gün yagis beklemiyoruz. Vatandaslarimiza hava durumu olarak bir uyarimiz yok ancak bizi daha yakindan takip edebilmeleri ve bilgilerimize daha çabuk ulasabilmeleri için sosyal medya hesaplarimizi takip edebilir, uygulamalarimizdan bilgi edinebilirler. Vatandaslarimiz haberdar olsunlar, hazirliksiz yakalanmasinlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA