GÜNCELLEME - Mugla'da Süphelileri Takip Eden Ekibe Silahli Saldirida 1 Polis Sehit Oldu

Olayin ardindan çevrede genis çapli çalisma baslatan polis ekipleri otomobille kaçan 4 süpheliyi yakaladi Mugla Adli Tip Kurumuna gönderilmek üzere hastaneden alinan sehit polis için hastane bahçesinde dua edilip helallik alindiSEHIT POLIS IÇIN DÜZENLENEN TÖREN VE DETAY EKLENDI.

Mugla'nin Bodrum ilçesinde süpheli sahislari takip eden ekibe silahla ates edilmesi sonucu sehit olan polis memurunun cenazesi, Bodrum Emniyet Müdürlügünde düzenlenen törenin ardindan Mugla Adli Tip Kurumuna gönderildi.

Alinan bilgiye göre, Yahsi Mahallesi'nde polis ekipleri takip ettikleri süphelilerin bulundugu otomobili Giritliler Sokak'ta durdurdu.

Bu sirada kendilerine yaklasan polis ekibine otomobilden silahla ates eden süpheliler kaçti. Kursunlarin isabet ettigi 2 polis memuru yaralandi.

Olay yerine çok sayida 112 Acil Saglik ve polis ekibi sevk edildi. Yarali polisler Bodrum Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel bir hastaneye kaldirildi.

Agir yaralanan polis memuru Ercan Yangöz, yapilan müdahaleye ragmen sehit oldu. Saglik durumu iyiye gittigi bildirilen Abdulkadir Dogan'in ise Bodrum Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Olayin ardindan ekipler tarafindan yapilan çalismada 4 süpheli kisa süren kovalamaca sonrasi silahlariyla birlikte yakalandi. Gözaltina alinan zanlilar emniyete götürüldü.

AK Parti Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Kaymakami Bekir Yilmaz, Mugla Il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ve Ilçe Emniyet Müdürü Mete Durukan da sehidin bulundugu özel hastaneye gelerek bilgi aldi.

Hastane bahçesinde bekleyen sehidin mesai arkadaslari ile yakinlari üzüntü yasadi.

Mugla Valiliginden yapilan yazili açiklamada ise il disindan geldikleri tespit edilen zanlilarin silah kaçakçiligi süphesiyle 17.30 sularinda emniyet güçlerince takip edildikleri bildirildi.

- Sehit için Bodrum Emniyet Müdürlügünde tören düzenlendi

Mugla Adli Tip Kurumuna gönderilmek üzere hastaneden alinan sehit polis için hastane bahçesinde dua edilip helallik alindi.

Daha sonra sehidi tasiyan cenaze araci, polis korteji ve vatandaslarin olusturdugu yogun araç konvoyu esliginde Bodrum Emniyet Müdürlügü bahçesine getirildi. Sehit polisi tasiyan cenaze araci, Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapanci'nin okudugu dualarin ardindan Mugla Adli Tip Kurumuna hareket etti.

Mugla Valisi Orhan Tavli, yarali polisi hastanede ziyaret etti.

Sehit polis için yarin sabah 09.00'da, Mugla Emniyet Müdürlügü binasi bahçesinde memleketi Denizli'nin Buldan ilçesine gönderilmek üzere tören yapilacak.

Kaynak: AA