Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Türkiye Tarihinin En Büyük Kokain Yakalamasi

Ticaret Bakanligina bagli Gümrük Muhafaza ekipleri tarafindan İçel Limani’nda 1 ton 150 kilo kokain yakalandi. Söz konusu operasyonda Türkiye tarihinde tek seferde en yüksek miktarli kokain ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Türkiye Tarihinin En Büyük Kokain Yakalamasi
Ekvator’dan yüklenerek Türkiye’ye muz tasidigi beyan edilen süpheli bir konteyner, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafindan takibe alindi. Geminin İçel Limani’na yanasmasinin ardindan İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü NARKOTIM ekipleri tarafindan süpheli konteyner, x-ray taramasina sevk edildi.

“Hassas burunlu dedektör köpekler devreye girdi”

Süpheli yogunluk tespit edilen taramada hassas burunlu dedektör köpekler devreye girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine yapilan detayli aramada konteynerde yüklü esya içerisine gizlenmis vaziyette tarihi bir uyusturucu sevkiyati yapildigi belirlendi.

Muz kutulari içine saklanan uyusturucudan alinan numunenin uyusturucu ve kimyasal madde test cihazi ile analizi sonucunda kokain oldugu anlasildi.

“Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarli kokain”

Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarli kokain olarak kayitlara geçti.
Kaynak: İHA