Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kuzey Makedonya'yi Ziyaret Etti

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kuzey Makedonya ziyareti kapsaminda Kuzey Makedonya Islam Birligi (Diyanet Isleri) Baskani Sakir Fetahu ile bir araya geldi.

Islam Birliginin baskent Üsküp’teki merkezinde basina kapali gerçeklesen görüsme sonrasi Erbas ve Fetahu, basina açiklama yapti.

Erbas, Türkiye Diyanet Isleri Baskanligindan bir heyetle Balkan ülkelerindeki kardeslerini ziyaret etmek üzere yola çiktiklarini, dün Bulgaristan’in farkli sehirlerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Bugün de Üsküp’te, Kuzey Makedonya Islam Birligini ziyaret ettiklerini dile getiren Erbas, "Türkiye Diyanet Isleri Baskanligi ve Kuzey Makedonya Dini Idaresi (Islam Birligi) arasinda tarihten gelen is birligi bugün de gelecekte de devam edecektir." ifadesine yer verdi.

Hem din hizmetleri noktasinda hem din egitimi noktasinda birbirleriyle istisareli çalisacaklarinin altini çizen Erbas, "Kuran ve Sünnet çizgisinde nice gençleri yetistirme noktasinda, camilerimizin mihraplarinda, minberlerinde, kürsülerinde vazife yapacak kardeslerimizin daha nitelikli yetismesi noktasinda karsilikli is birligi yapacagiz." dedi.

- "Camiler sehirlerin kalbidir"

Erbas, "Camiler sehirlerin kalbidir, mahallelerin kalbidir. Müslümanlarin yasadigi her yerde olmazsa olmazimizdir camilerimiz. Hem Kuzey Makedonya’da hem Balkanlarin çesitli yerlerinde camisi bulunmayan mahallelere, sehirlere, beldelere yeni camiler yapma noktasinda, tamire ihtiyaci olan yerlerdeki camilerin tadilati ve tamirati noktasinda biz Türkiye olarak bu ana kadar yaptigimiz gibi bundan sonra da destek olmaya, yardimci olmaya devam edecegiz." diye konustu.

Hazreti Muhammed'in "Kim dünyada bir mescit insa ederse, Allah onun benzerini ahirette bir makam olarak ona nasip eyler" seklindeki müjdesine isaret eden Erbas, "Iste bu müjde dogrultusunda camilerimizi daha da gelistirmek, sayilarini daha da artirmak ve içini mamur etmek, içini mektep ve medrese haline getirmeye çalismak bizim en önemli vazifelerimizden biridir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Islam Allah katinda sarsilmaz bir inançtir"

Kuzey Makedonya Islam Birligi Baskani Fetahu da Erbas'in bu ziyaretinin ülkedeki Müslümanlar ve Islam Birligi için bir seref oldugunu belirterek, "(Görüsmede) Bizim gelecekteki is birligimiz, Diyanet Isleri ve bünyesindeki kurumlarin daha önce yaptigi ve yapmaya devam ettigi yatirimlar hakkinda konustuk." dedi.

Geçmiste ve simdi yaptiklari ile gelecekte yapacaklari çalismalar için Erbas'a tesekkür eden Fetahu, iki kurumun yakin ve dostane bir is birligine sahip olmasi ve Islam'in degerlerini hep birlikte korumalari temennisinde bulundu.

Islam'in uygun bir sekilde anlatiminin ve uygulanmasinin sadece Müslümanlar için degil, yasadigimiz toplum ve ülke için bir deger oldugunu belirten Fetahu, "Çünkü Islam Allah katinda sarsilmaz bir inançtir. Islam ilim, bilim, ahlaki deger, baris, hosgörü, insanliktir. Gerçekten güzel bir sekilde yasamak isteyenler için bir birlikte yasam biçimidir." seklinde konustu.

Kaynak: AA